VÍZILABDA

2021.09.25. 09:30

A tizennégy perces egri gólcsend döntőnek bizonyult

Hibátlan maradt a Ferencváros, amely az első két negyedben biztosította be győzelmét

S. K.

Lőrincz Bálint (9) háromszor vette be a fővárosiak kapuját Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I. 3. fordulójában:

FTC TELEKOM–TIGRA-ZF-EGER 17–11 (6–3, 3–0, 3–3, 5–5)

Budapest, Népligeti Uszoda. V.: Csanádi Zs., Kevi T.

FTC: Vogel Soma – Vámos 1, Vigvári 2, Német T. 2, Varga D. 3, Jansik 1, Nyíri B. Csere: Szakonyi (kapus), Gábor L. 1, Molnár E., Merkulov 3, Ubovics 1, Fekete G. 1, Damonte 2. Edző: Varga Zsolt

EGER: Grieszbacher – Kovács G. 1, Szalai 1, Baksa 3, Lőrincz B. 3, Murisics 2, Sántavy. Csere: Rádli R., Gólya, Sári A., Tymcyna, Hajdu B. 1, Lőrincz Á. Edző: Petrovai Márton

GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 12/5, ill. 16/3.

ÖTMÉTERESBŐL: 6/5, ill. 1/1.

KIPONTOZÓDOTT: Molnár E. a 28., Fekete G. és Jansik a 30. percben.

Lőrincz Bálint (9) háromszor vette be a fővárosiak kapuját Fotó: Lénárt Márton

Magyar Mártonra és Krémer Balázsra betegség miatt nem számíthatott Petrovai Márton. A biztató kezdés után az első negyed végén nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az FTC. A 5. percben még 3–3-ra álltak a felek, majd a hazaiak tizennégy perc alatt sorozatban nyolc gólt szerezve 11–3-ra módosították az eredményt. A folytatásban ismét kiegyenlítetté vált a játék, de a vendéglátók győzelme már nem forgott veszélyben.

VARGA ZSOLT: – Soknak tartom a tizenegy kapott gólt. Nem mindig koncentráltunk jól hátul. Az Eger egy erősebb ellenfél volt, mint amelyekkel eddig játszottunk, egy kiváló centerrel, akinek kihasználták az adottságait. Sokat kell még dolgoznunk, hogy összeálljunk úgy, ahogy azt szeretném.

PETROVAI MÁRTON: – Kemény mérkőzésre számítottam, ami beigazolódott. Kértem a fiúkat, hogy tegyék oda magukat, meg is tették, amiért jár a dicséret. Az, hogy tizenegy gólt lőttünk Európa legjobb csapatának a jövőre nézve nagyon biztató. Sajnos hátul sokat hibáztunk, de hát a Fradi volt az ellenfél. Ezeket a hibákat kell kijavítani és még jobb teljesítményre leszünk képesek.

KÖVETKEZIK. OB I., 4. forduló: Tigra-ZF-Eger–Debreceni VSE, október 22., péntek, 19.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában