LABDARÚGÁS

2021.10.25. 18:50

Nagyfügedre visszatért a futball

Harminc évvel azután, hogy Nagyfügeden megszűnt a labdarúgó-csapat, idén nyártól újra szervezett keretek között futballozhatnak a helyi fiatalok.

Bódi Csaba

Nagy élmény a Groupama Arénában

Forrás: Facebook

Fotó: Nagyfügedi Labdarúgó-szövetség

Semmi kétség afelől, hogy az eddigi legnagyobb élményt az FTC–ZTE mérkőzésen történt részvétel jelentette. A nagyfügediek Botos Ervin és Mága Csaba vezetésével a Groupama Arénában láthatták az élvonalbeli összecsapást, a helyszínen átélve a remek hangulatot és azt, mit jelenthet NB I-es labdarúgóként pályára lépni. A motivációnak kiváló program jól illeszkedett a környékbeli tornákon történt szerepléshez, ahol a fügediek felmérhették, hol tartanak a júniusban kezdett munkában. Az akkor még csupán 11 fős indulói létszám alig negyedév alatt a háromszorosára nőtt, köszönhetően a két szervező kitartó és lelkiismeretes munkájának.

Nagy élmény a Groupama Arénában Fotó: Nagyfügedi Labdarúgó-szövetség / Facebook

– Az egyesületet 6 és 15 éves kör közötti hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, roma és magyar fiatalok alkotják. Elképzelhető, hogy számukra a foci jelenti az egyedüli esélyt a környezetükből történő kiemelkedésre – mondta a heol.hu-nak Botos Ervin, aki civil foglalkozását tekintve ápoló, míg vezetőtársa, Mága Csaba raktárosként tevékenykedik.

Mindketten szabadidejükben foglalkoznak az ifjakkal, és önerejükön kívül igyekszenek támogatókat bevonni, hogy a felszerelések adottak legyenek az edzésekhez, továbbá a tornákon való fellépésekhez. A gyakorlások helyszíne kisméretű, gumiborítású játéktér, ahol többnyire hétvégenként zajlanak a gyakorlások. A tréningeken történő munka eredménye eddig három megméretésen mutatkozott meg.

Jobbára a hétvégéken nyílik lehetőségek az edzésekre Fotó: Nagyfügedi Labdarúgó-szövetség / Facebook

 

Legutóbb Besenyőtelken jártak a fügedi fiatalok, előtte a Tarnaörsi Danyi SE fogadta őket, a nyári nyitányt pedig a Tarnazsadányi SE vendéglátása előzte meg. A Nagyfügedi Labdarúgó Szövetség elnevezésű egylet csatlakozott a megyében a besenyőtelki Nagy Sándor által koordinált Játszifoci mozgalomhoz, és persze további álmokat is szövögetnek a helyi Arany János Általános Iskolával és a Roma-Magyar Egyesülettel közösen.

Besenyőtelken is dicséretre méltóan futballoztak a fügediek
Fotó: Nagyfügedi Labdarúgó-szövetség / Facebook

– Sportoljanak és tanuljanak jól a gyerekek, nem utolsó sorban pedig a magatartásukra se legyen panasz se az iskolában, sem otthon. Ezen felül a célt az is jelenti, hogy Nagyfüged megmutassa, össze tudunk fogni, mert az egységben az erő. Amennyiben ez így történik, nagy terveket leszünk képesek közösen megvalósítani – emelte ki Botos Ervin.

A körzetiben szerepeltek

A nagyfügediek a 1990/91-es bajnoki évben szerepeltek utoljára megye nagypályás csapatai között. A Gyöngyösi körzet tagjaként 14 gárda alkotta a mezőnyt, amelytől az idény végén utolsó helyezettként búcsúzott a gárda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában