KÉZILABDA

2021.10.15. 17:12

NB I: Gyöngyösre a tavalyi meglepetéscsapatot várják

Két hét szünet után folytatódnak a férfi NB I. küzdelmei. Az 5. fordulóban a Gyöngyös és az Eger is hazai pályán szerepel.

S. K.

Ubornyák Dávid (8) sok párharcból álló, kiélezett küzdelmet vetít előre Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A férfi NB I. 5. fordulójának mérkőzései:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (4.)–FEJÉR B.Á.L. VESZPRÉM (5.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Sándor, Szikszay.

Az idei szezonban hazai pályán még veretlen a gyöngyösi gárda, a Tatabánya után legutóbb az FTC is pont nélkül távozott a Mátraaljáról. A győzelmi sorozat folytatásához a hazaiak válogatott irányítója, Ubornyák Dávid fogalmazta meg a receptet.

– A góllövőlistára pillantva jól látható, hogy a veszprémiek kulcsemberei, így Éles Benedek vagy épp Fazekas Gergő remek formában vannak – mondta Ubornyák Dávid a klub honlapján. – Kiélezett mérkőzésre készülünk, vélhetően sok egyéni párharcot kell majd megvívnunk. Másként is kell készülni ellenük, ugyanis az átlag NB I-es játékosokhoz képest kisebb termetű kézilabdázók alkotják a bakonyi gárdát. A lendületes támadásvezetés, a labdaszerzések utáni gyors indulás és a jó visszarendeződés lehet a siker záloga.

Ubornyák Dávid (8) sok párharcból álló, kiélezett küzdelmet vetít előre Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az elmúlt szezon egyik meglepetéscsapataként emlegetett „Kisveszprém”, az idei évben is a mezőny egyik meghatározó tagja lehet. Tombor Csaba edző együttese eddig négy mérkőzésen négy pontot szerzett. A Telekom Veszprém elleni városi rangadót és a Balatonfüreddel szembeni csatát ugyan elveszítették a bakonyiak, a Komlót és a Kecskemétet azonban magabiztosan legyőzték.

A Gyöngyösi KK a mérkőzés teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének ajánlotta fel.

SBS-EGER (12.)–FERENCVÁROSI TC (11.)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok., szombat, 18.00. V.: Bujdosó, Horváth V.

Két hete Csurgón aratta idénybeli első győzelmet a megyeszékhelyi gárda, s ezzel pontszámban be is érte a négy mérkőzés után szintén két ponttal álló FTC-t.

– A somogyi találkozó után jól jött a szusszanásnyi idő – fogalmazott Tóth Edmond. – A bajnoki szünet első hetében magunkkal voltunk elfoglalva, de a héten már teljes egészében a Ferencváros elleni mérkőzés lebegett a szemünk előtt. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy felkészülten fogadjuk a fővárosi gárdát, mert nem titkolt célunk, hogy kijavítsuk a tavalyi hazai vereséget. Jelenlegi pontjaik száma ugyan nem ezt mutatja, de idén is nagyon erős csapattal érkezik az FTC, amely már túljutott a Veszprém és a Szeged elleni első mérkőzésen, s minden alkalommal helytállt a gárda.

Arra a kérdésre, hogy a Csurgón aratott győzelem mennyire erősítette meg a lelkeket, a szakember így válaszolt:

– Az első mérkőzések sikertelenségei után sem estem kétségbe, mert tudtam, hogy képesek vagyunk a bravúrra, a nagy győzelmekre – folytatta Tóth Edmond. – Inkább attól tartottam, hogy a játékosok ezt nem hiszik el. Persze fontos, hogy megszereztük az első pontjainkat, de még fontosabb, hogy a kézilabdázók elhiggyék, hogy képesek vagyunk a jó eredményekre.

A bajnokság állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában