KÉZILABDA

2021.11.16. 19:48

MK: az egyik legerősebb magyar csapat érkezik a Leányka útra

Az Eszterházy SC NB I/B-s női csapata az első három forduló mindegyikén győztesen hagyta el a pályát, így története során második alkalommal várhatta a Magyar Kupa negyedik játéknapjának keddi sorsolását.

Fenyves Balázs

Az egriek „nagy halat” fogtak ki Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az ebben a körben érdekelt 12 csapat között mindössze három alsóbb osztályú szerepel, vagyis komoly esély mutatkozott rá, hogy első osztályú ellenfelet sodor a sors az egyetemisták útjába. Nos, a sorsolás úgy hozta, a lehető legnehezebb rivális következik az egrieknek, ugyanis az NB I. harmadik helyén álló DVSC Schaeffler együttese látogat majd a Leányka útra. Az NB I. két éllovasa, a Győr és az FTC csak a következő fordulóban, a negyeddöntőben csatlakozik a továbbjutók alkotta mezőnyhöz.

Az egriek „nagy halat” fogtak ki Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A debreceniek egri vendégszereplése bizonyosan emlékezetes lesz a város kézilabda életében, a korábbi évek élvonalbeli szerepléséből kiindulva pedig abban is biztosak lehetünk, hogy a találkozón várhatóan sok hajdúsági szurkoló teremt majd kiváló hangulatot az Eszterházy-csarnokban. A megyeszékhelyen rendezendő összecsapás pontos időpontja még nem ismert, csupán annyit lehet tudni, hogy a forduló hivatalos játéknapjaként január 26-a szerepel.

A Magyar Kupa 4. fordulójának további párosításai:

Kisvárda (NB I)–Mosonmagyaróvári KC (NB I)

Dunaújvárosi (NB I)–MTK Budapest (NB I)

Kozármisleny (NB I/B)–Vác (NB I)

Vasas (NB I)– Siófok (NB I)

NEKA (NB I/B)–Békéscsaba (NB I/B)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában