LABDARÚGÁS

2021.11.19. 10:37

NB III: az egriek megbízott edzője sok telefonhívást kapott

Edzőkérdésben egyelőre nincs végleges megoldás az Eger SE-nél. Megbízott szakvezetőként Vitányi László irányítja az NB III-as csapatot.

Bódi Csaba

– A DVSC II. elleni mérkőzésre ön állítja össze a kezdő tizenegyet?

– A mai állapot szerint folyamatban vannak a tárgyalások, azonban még nincs megállapodás, így előreláthatólag a vasárnapi bajnokin is én vezénylem a csapatot – válaszolta az Eger SE egy hete megbízott edzője, Vitányi László.

Milyen tényezőkben kell kiemelkedőt nyújtani annak érdekében, hogy győzzön a csapat?

– Minden edző más filozófia szerint dolgozik, ehhez és a klub szemléletmódjához, tradíciójához alakítja a csapat edzéseit, mérkőzéseit. A tényezők tekintetében több rész szerepel, amelyben jelentős javulás kellene a játékosoktól.

– Hasonlóan az előző fordulóhoz, ismét helyosztó jellegű mérkőzés vár a gárdára. Mit lehet kamatoztatni a Tiszafüred elleni vereségből, ahol ugyancsak közel hasonló játékerőt képviselő felek csaptak össze?

– Az elmúlt fordulóban olyan mérkőzésen szenvedtünk 1–0-s vereséget, amelyen győzelemre készültünk. A füredi meccset az első edzésen kielemeztük és több olyan ténnyel szembesítettük a játékosokat, amelyek a vereséget okozták. Sok telefonhívást kaptam, ezért ezen a fórumon is megvédem a játékosokat, akik egyáltalán nem „csalták” a focit, nagyon is akartak! Azonban a vereségért természetesen vállalom a felelősséget.

Vitányi Lászlóék a hibák javításán dolgoztak Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– A héten mire helyezték a hangsúlyt a felkészülés során?

– A saját hibáink javításán dolgoztunk és az ellenfél gyengébb pontjainak feltörését gyakoroltuk, előtérben az átmenetek és a közel létszámazonos helyzetek ismétlésével.

– Kikre nem számíthat a debreceniek ellen?

– Akadnak sérültek, maródiak, azonban jelezném, hogy számomra a hiányzók névsora nem jelent mentséget semmire. A kérdést természetesen nem megkerülve: Valkay Richárd, Pál Szabolcs és Farkas Krisztián biztosan nem lép pályára, Pataki Viktor és Zimányi Ádám a héten nem edzett. Pölöskey Péter kapott egy rúgást a lábára, a játéka kérdéses. Mindenki szeretne a keretben lenni, ezért mindent megtesz azért, hogy rendelkezésre álljon, de szokásomhoz híven, saját nevelésű játékos is lesz a bajnokin.

– Ön miként bírja a többfrontos helytállást?

– Megragadva az alkalmat, köszönöm Fükő Tibor edzőkollégámnak, hogy az első szóra segített nekem és a klubnak. Óriási tisztelet hölgy játékosaimnak és a noszvaji/szomolyai srácoknak, a 2010-es fiúknak és az ESE II. felnőtt csapatának, hogy ebben az átmeneti időszakban az egyesület érdekeit elfogadták és hozzáállásukkal segítik a munkát.

A belépés díjtalan

EGER SE (16.)–DVSC II. (15.)

Eger, Szentmarjay stadion, vasárnap, 13.00. V.: Lovas László (Zahorecz, Ancsin.)

A mérkőzés megtekintése ingyenes. A nézőkénti belépésre a hatályos kormányrendelet szerint van lehetőség.

A játéknap teljes programja

A Keleti csoport állása

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában