VÍZILABDA

2021.11.12. 19:29

OB I: az egri hölgyek a Szeged ellen se tévesztenének lépést

Míg a Tigra-ZF-Eger férficsapata idegenben, a nők hazai medencében szerepelnek ma este.

S. K.

Az egri nők újabb győzelemre készülnek Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I. 8. fordulójának mérkőzése:

OSC ÚJBUDA (4.)–

TIGRA-ZF-EGER (9.)

Budapest, Nyéki uszoda, szombat, 19.00. V.: Csanádi, ifj. Kenéz.

Nincs könnyű helyzetben az egri gárda, amely az elmúlt hetekben mély hullámvölgybe került. Lőrincz Bálinték hét mérkőzést követően hat ponttal állnak, legutóbb október 22-én a Debrecen ellen nyertek.

Azóta három bajnoki találkozót játszottak eredménytelenül, ráadásul a legutóbbi BVSC elleni hazai 8–19-es ütközet után már Petrovai Márton vezetőedző is kemény kritikát fogalmazott meg. A felemelkedéshez gyökeres változásokra lesz szükség.

Ugyanakkor az OSC eddigi szereplése az előzetes várakozásoknak megfelelően alakul. A fővárosi gárda eddig mind a hat mérkőzését sikerrel vette, bár tegyük hozzá, igazán nagy rangadón még nem szerepeltek Bundschuh Erikék.

A női OB I. 6. fordulójának mérkőzése:

TIGRA-ZF-EGER (7.)–

SZEGEDI NVE SZTE (5.)

Eger, Bitskey uszoda, szombat, 18.30. V.: Ercse, Bereczki.

A Tisza-partiak elleni győzelemmel folytathatja a felzárkózást a megyeszékhelyi gárda, amely négy vereséget követően a legutóbbi fordulóban Tatabányán szerezte meg idei első bajnoki győzelmét.

Az olimpiai bajnok Varga Tamás edzette Szeged öt mérkőzést követően két győzelemmel és három vereséggel áll. Az elmúlt két fordulóban a két kiesőjelölt, a Tatabánya és a Győr ellen nyertek Miklós Rékáék.

A szegediek az egriekhez hasonló játékerőt képviselnek, így kiélezett, szoros küzdelem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában