VÍZILABDA

2021.11.14. 07:29

Tigra-ZF-Eger: ami a nőknek sikerült, a férfiaknak nem

Miközben a Tigra-ZF-Eger férficsapata nyolcgólos vereséget szenvedett a fővárosban, a megyeszékhelyi klub női együttese a Bitskey-uszodában győzte le a Szegedet.

S. K.

Czigány Dóra válogatott formában vízilabdázott

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I. 8. fordulójában:

OSC ÚJBUDA–TIGRA-ZF-EGER 17–9 (3–4, 6–1, 3–2, 5–2)

Budapest, Nyéki-uszoda, 200 néző. V.: Csanádi Zs., ifj. Kenéz Gy.

OSC: DÉVAI – Salamon F. 1, MANHERCZ K. 3, Csacsovszky E. 2, HÁRAI 1, BURIÁN 4, Várnai 1. Csere: VARGA S. (kapus), Dala D. 1, Sziládi 2, ARANYI M. 1, Bundschuh, Berényi, Bera 1. Edző: Varga Dániel

EGER: Krémer – Baksa B. 2, MAGYAR M. 5, Kovács G. 1, MURISICS 1, Sántavy, Szalai G. Csere: Sári A., Hajdú B., Dóczi, Gólya N., Lugosi, Tymcyna M. Megbízott-edző: Jászberényi Gábor

GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 15/7, ill. 12/3.

ÖTMÉTERESBŐL: 1/–, ill. 3/3.

KIPONTOZÓDOTT: Sári A. a 20., Gólya a 21., Várnai a 28. percben.

Petrovai Márton vezetőedző betegség miatt nem tarthatott a csapattal, így a fővárosban Jászberényi Gábor másodedző vette át a stafétát. A második negyed végéig jól tartotta magát az egri gárda (6–5), a folytatásban azonban már a hazaiak akarata érvényesült.

VARGA DÁNIEL: – Az utolsó három és fél negyeddel elégedett lehetek. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy héten belül három jó kapusteljesítményt is láttam a csapatomban. Jól sikerült ez a mérkőzés, külön öröm, hogy Bera Palkó megszerezte az első élvonalbeli gólját.

JÁSZBERÉNYI GÁBOR: – Akadtak hiányzóink, sok fiatallal jöttünk a mérkőzésre. Előzetesen azt kértem, hogy legyünk harciasak és játsszunk egy jó mérkőzést. Ezt sikerült elérni, úgyhogy büszke vagyok a csapatra. A harmadik negyed közepére elfogytunk, addigra felőrölt minket az OSC.

KÖVETKEZIK: Kaposvári VK–Tigra-ZF-Eger, november. 24., szerda, 19.30.

Czigány Dóra válogatott formában vízilabdázott Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A női OB I. 6. fordulójában:

TIGRA-ZF-EGER–SZEGEDI NVE SZTE 14–9 (3–0, 5–5, 3–3, 3–1)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda. V.: Ercse N., Bereczki M.

EGER: Kiss A. – MENCZINGER 2, DOBI D. 2, Katona Zs. 1, CZIGÁNY D. 8, Borsi I., Bódi F. Csere: Jancsó 1, Molnár D., Párkányi R. Gálicz, Keresztes, Szilágyi Sz. Edző: Dr. Sike József

SZEGED: Gyöngyösi – Szabó K. 1, MIKLÓS R. 4, Tátrai Sz. 2, Ráski L., Bicskei, Botka Zs. Csere: Jenei K., Pap M., Ármai 2, Korom, Hasznos N. Edző: Varga Tamás

GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 6/2, ill. 7/2.

ÖTMÉTERESBŐL: 3/3, ill. 2/2.

A második negyed derekán már 8–1-re vezetett a házigazda, de a szegediek zsinórban lőtt öt találatával még felzárkóztak az egriekre. Ekkor a hazaiak újra megrázták magukat, s az utolsó negyedben egy 3–1-es rohammal bebiztosították győzelmüket.

DR. SIKE JÓZSEF: – Nem értem, hogy 8–1-ről miként engedhetjük meg azt, hogy egy 7–6-os sorozatot produkáljon az ellenfél. Meg van a házi feladat, kíváncsian várom a lányok válaszát.

VARGA TAMÁS: – Ha egyszerűen szeretnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy Czigány Dóra volt a két csapat közti különbség. A vereség ellenére több ok miatt is büszke vagyok a lányokra.

KÖVETKEZIK: GYVSE-UNI Győr–Tigra-ZF-Eger, november 27., szombat, 19.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában