Sakk

2021.12.07. 18:12

A Kékesi SE ifjúsági játékosa eljutott a sakkozás Mekkájába

Nagy megtiszteltetés érte a Kékesi SE ifjúsági versenyzőjét. Peredi Olivér a Csányi Alapítvány által szervezett és támogatott csapat tagjaként szerepelt Dubaiban.

B. Cs.

Peredi Olivér felhelyezte magát a nemzetközi sakkélet táblájára

Forrás: beküldött

A Csányi Alapítvány együttese második helyen jutott be diáksakk-világtornára. Peredi Olivér az odaút során, a repülőgépen beszélgetett a csapatot támogató Polgár Judit Alapítvány névadójával, ami már önmagában nagy élményt jelentett a fiatalembernek.


A verseny igazi szenzációját az jelentette, hogy ugyanitt játssza a világbajnoki döntőt a címvédő norvég Magnus Carlsennel és az orosz Jan Nyepomnyascsij. Az ifjú tehetségeknek, így Olivérnek is lehetőségük nyílt találkozni Carlsennel. A magyar csapat tagjai ellátogattak a világkiállítás magyar pavilonjába, ami ugyancsak maradandó emléket hagyott bennük.

 

A játék is jól ment a magyaroknak 
Forrás: beküldött


– Gratulálunk ifjú sakkozónknak, örülünk, hogy Olivér élménydús verseny után tért haza szeretteihez. A 17 éves játékos a hétvégén már az NB II-es csapatbajnokságon erősítette együttesünket, és higgadt, megfontolt, pontos játékkal gyarapította a Kékesi SE pontjainak számát – mondta a heol.hu-nak a gyöngyössolymosi klub elnöke, Barna Nándor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában