Sakk

2021.12.21. 10:58

A Kékesi SE kimagaslik az Erkel csoportból

Dobogóra pályázó rivális ellen nehéz, de értékes győzelmet arattak a gyöngyössolymosiak, míg az egriek szintén az éremre hajtó vetélytárstól szenvedtek vereséget az NB II. Erkel-csoportjában.

Bódi Csaba

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A 4. forduló mérkőzésein:

KÉKESI SE–DUNAHARASZTI MTK II. 7:5

Győztek: Bohati Tamás, Bunda Viktor, Görcsi Gábor, Kovács Veronika. 

Remiztek: Skuran Danilo, Istvanovszki Martin, Blaskó István, Egyed András, Harmatosi József, Peredi Olivér.

– Végig kiegyenlített mérkőzésen kemény küzdelmek folytak – mondta a gyöngyössolymosiak játékosa, Barna Nándor. – A meccs első felében a döntetlenek domináltak, ez is bizonyította az egyenlő erők küzdelmét. A remisorozatot ismét Görcsi Gábor győzelme törte meg, aki az ellentétes oldalra való sáncolás után remek támadást indított a vetélytársa királyállásával szemben. Az adok-kapok csatában a győztes pontot legfiatalabb versenyzőnk, az ifjúsági színekben játszó Kovács Veronika szerezte meg, aki remek tiszt áldozattal indított gyalog rohamot. A támadás és Veronika pontos játéka magabiztos sikert eredményezett.

HONVÉD AURORA SE–EGRI BOLYKY BÁSTYA SE 7,5:4,5

Győztek: id. Vajda Albert, Huszár Lóránt, Huszár András. 

Remiztek: Jurácsik József, Kis József, Bognár Barna.

– Habár a HASE jelenkori csapata csak árnyéka régi önmagának, azért a csoport egyik legjobbjának számít. A végeredmény elfogadhatónak számít újonc együttesünktől, és a vereség dacára maradtunk a hetedik helyen – közölte az egriek elnöke és játékosa, id. Vajda Albert.  

Kovács Veronika remek tiszt áldozattal indított gyalog rohamot Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Az idény felénél a Bolyky SE legjobb pontszerzője Id. Vajda Albert és a Huszár család középső tagja, a 19 éves Huszár Lóránt. Mindketten veretlenül, három-három pontot szereztek a lehetségesből négyből.

Az Erkel csoport állása: 1. Kékesi SE 35,5 pont, 2. GBSE 25,5, HASE 24,5, 4. Dunaharaszti MTK II. 22, 5. Váci SE 21,5, 6. Sárkány DSE-Sinus 18, 7. Egri Bolyky Bástya SE 16,5, 8. Fóti SE 16, 9. Vízügyi SC 12,5, SZSE II. 0.

Következik: Bolyky SE–Vízügyi SC, Sárkány DSE–Kékesi SE. Mindkettő január 30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában