VÍZILABDA

2021.12.04. 19:53

Az egri vízilabdázók a játék minden elemében a Szeged fölé nőttek

A férfi OB I. 11. fordulójában négygólos győzelmet aratott Petrovai Márton edző együttese.

S. K.

Lőrincz Bálinték magabiztosan múlták felül a szegedieket Fotó: Lénárt Márton

TIGRA-ZF-EGER–SZEGEDI VE 15–11 (3–1, 2–4, 5–2, 5–4)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 100 néző. V.: Debreceni N., Petik A.

EGER: Krémer – Baksa 2, LŐRINCZ B., MURISICS 4, Sántavy, Magyar M. 1, KOVÁCS G. 3. Csere: RÁDLI R. 2, Dóczi 1, Sári A., Szalai G. 2, Hajdú, Lőrincz Á. Edző: Petrovai Márton

SZEGED: Gyapjas – Horváth Zs., Lakatos, SÁNTA D. 3, KÜRTI D. 3, Tóth Gy. 1, Bóbis B. 1. Csere: Molnár D. (kapus), Kardos, Pörge, Baj, Leinweber 1, Hajdu A. 1, Vékony 1. Edző: Kiss Csaba

GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 7/6, ill. 11/5.

ÖTMÉTERESBŐL: –.

KIPONTOZÓDOTT: Sántavy a 26., Sári A. és Horváth Zs. a 28. percben.

Lőrincz Bálinték magabiztosan múlták felül a szegedieket Fotó: Lénárt Márton

A 3–0-ás egri vezetés után a szegedieknek ugyan még sikerült fordítani (5–6), de a folytatásban ismét a hazaiak kerültek fölénybe és a negyedik negyed közepére már hatgólos (14–8) előny birtokában vízilabdázhattak. A végjátékban ugyan még közelebb férkőzött ellenfeléhez a Tisza-parti gárda, de az egriek győzelmét már nem veszélyeztették.

PETROVAI MÁRTON: – Összeszedetten, jól vízilabdáztunk. A második negyedben volt egy apró kilengés, de a folytatásban a játék minden elemében jobbnak bizonyultunk az ellenfelünknél. A tűz és az elszántság hozta meg a biztos sikert.

KISS CSABA: – Csalódott vagyok az eredmény miatt. A találkozó előtt nem gondoltam volna, hogy tizenegy lőtt gól nem lesz elég a mérkőzés megnyeréséhez. Sajnos nemcsak rosszul, hanem fegyelmezetlenül is játszottunk. Az Eger kihasználta a hibáinkat, teljesen szétszedte a védelmünket.

KÖVETKEZIK: Metalcom Szentes–Tigra-ZF-Eger, december 8., szerda, 19.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában