Ökölvívás

2021.12.19. 13:32

Egri ezüstérmes a 98. Papp László férfi amatőr országos bajnokságon

Danyi Dániel pályafutása negyedik felnőtt magyar bajnoki érmét szerezte, a mérlege egy arany, két ezüst és egy bronz.

Sike Károly

Danyi Dániel (jobbról) és Kovács Richárd csatája

Forrás: MÖSZ

A Győrben rendezett, 98. Papp László férfi amatőr országos bajnokságon a nyíregyházi Kovács Richárd határozottan kezdte a kisváltósúlyú (63,5 kg) döntőt az egri Danyi Dániellel szemben és szokásához híven remekül védekezett. A 24 éves ökölvívó kihasználta sebességi előnyét és jobbegyenesei már az első menetben is rendre tisztán találtak. A főiskolai vb-ezüstérmes Kovács akarata végig érvényesült, az egy súllyal lejjebb tavaly magyar bajnok, három évvel fiatalabb Danyi Dánielnek ezúttal be kellett érni az ezüstéremmel.

 

Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) kiválósága az elődöntőben a százhalombattai Birkés Árpádnál bizonyult jobbnak. Danyi Dániel pályafutása negyedik felnőtt magyar bajnoki érmét szerezte, a mérleg egy arany, két ezüst és egy bronz.

 

– Danyi Dániel könnyedén jutott döntőbe, ahol színvonalas, látványos mérkőzést vívott, de nem sikerült a trónfosztás – emlékeztetett az EVSI szakosztályvezetője, Dorkó Péter. – Évközben volt egy kis törés Dani pályafutásában, de őszre ismét jó útra tért, s ismét megmutatta, hogy helye van a szűk elitben. A szintén EVSI színekben szerepelő 51 kilós Bordács Dominik az elődöntőig jutott, így bronzéremmel gazdagodott. Az 57 kilóban a gyöngyösi Miklós Zoltán a legjobb nyolc között zárt. Mindketten a későbbi döntőssel szemben maradtak alul.

Az országos bajnokság döntős programja többségében színvonalas csatákat hozott. Bertók Róbert szövetségi kapitány elmondta, hogy a +92 kilogrammban Kiss Levente és Fehér Koppány csatája nem csupán a nap, hanem az egész torna legjobb meccse volt.

 

– Nemzetközi színvonalú mérkőzés volt, erre bárhol a világon csettintettek volna – jellemezte a szakvezető a  zárómérkőzést, melyet egyhangú pontozással Kiss Levente nyert meg.

A kapitány az 51 és az 54 kilogrammos döntőket is kiemelte. Mint mondta, ebben a két kategóriában előzetesen is nagy csatára lehetett számítani, és a várakozásoknak megfelelt mind a két csata. Az 51 kilósoknál a gyöngyösi nevelésű Virbán Martin megosztott pontozással verte Bernáth Attilát, míg eggyel feljebb testvére, Virbán Gábor egyhangú pontozással győzte le Bernáth Lászlót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában