Vízilabda

2021.12.18. 20:59

Magyar Kupa: döntőben a Tigra-ZF-Eger

Ötméteres párbajt követően nyerte meg a Szentes elleni elődöntőt a Tigra-ZF-Eger női csapata a Sopronban zajló Magyar Kupa négyes döntőjében.

S. K.

Kiss Alexandra főszerepet vállalt az egriek továbbjutásából

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női Magyar Kupa 2. elődöntőjében:

TIGRA-ZF-EGER–VALDOR SZENTES 10–9 (1–1, 1–1, 2–4, 2–0) – ötméteresekkel: 4–3

Sopron. V.: Tordai G., Kollár Gy.

EGER: Kiss A. 1 – Jancsó P. 1, Menczinger 2, Dobi D. 1, Katona Zs. 1, Czigány 3, Hertzka 1. Csere: Molnár D., Keresztes A., Borsi I., Bódi F., Szilágyi Sz. Edző: dr. Sike József

SZENTES: Füsti Molnár – Hevesi A., Dankina 1, Mihály-Kádár, Bonca, Csiszár, Kövér-Kis R. 1. Csere: Varga V. 3, Mácsai 1, Kolarova 1, Tóth Cs., Tóth F., de Vries 2. Edző: Matajsz Márk

GÓL-EMBERELŐNYBŐL: 6/1, ill. 8/2.

ÖTMÉTERESBŐL: 4/1, ill. 4/4.

KIPONTOZÓDOTT: Jancsó P. a 19. percben.

Szentesi góllal indult a találkozó, de 3–3-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. Ekkor a csongrádiak kerültek fölénybe, de az egriek háromgólos hátrányban (3–6) sem adták fel és hajrára kiegyenlítettek. Az ötméteres párbajban Hertzka Orsolya, Czigány Dóra, Menczinger Kata és Dobi Dorina is eredményes volt. 

DR. SIKE JÓZSEF: – Az idény eddigi leggyengébb játékát nyújtottuk, különösen támadásban. A szívünk azonban vitt előre. Háromgólos hátrányban sem adtuk fel, küzdöttünk. Azt szokták mondani, hogy annak lesz szerencséje, aki sokat tesz érte. Fizikálisan bírtuk, mert nagyon sokat tettünk érte, rengeteget dolgoztak a lányok. Úgy gondolom, hogy 24 órán belül, kétszer ilyen rosszul nem tudunk játszani. Most már élvezni kell a játékot a döntőben.

Az első elődöntőben:
Dunaújvárosi FVE–UVSE-Hunguest Hotels 8–7 (2–2, 1–1, 3–3, 2–1)

A döntőt vasárnap 19.45-től rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában