Labdarúgás

2022.01.28. 17:27

A bekkelés messze állt Heves megye labdarúgó-válogatottjától

Büszke a kiegyenlített mezőnyben elért harmadik helyezésre Heves megye amatőrválogatottjának vezetőedzője, igaz, Molnár Zoltán a hiányérzetét sem titkolta. Az elmúlt két hónapban együtt töltött idő eredménye a régiós tornán megmutatkozott, míg a hátteret ezúttal világította meg a szakember.

B. Cs.

A megyénkbeli csapat az utolsó meccsét megnyerte Fotó: Czímer Tamás Forrás: Heves Megyei Hírlap

– Bosszantja még a rajton,  Szabolcs megye ellen elszenvedett 1–0-s vereség?

– Nem könnyű az ilyet feldolgozni, különösen az utána történtek ismeretében – válaszolta Molnár Zoltán, aki a Heréd LC edzőjeként kapta a megbízást a megyei válogatott felkészítésére és irányítására. – A tornagyőztes gárda ellen kis túlzással felénk billent a mérleg nyelve, de a helyzeteinket nem sikerült gólra váltani, míg az ellenfél egy kavarodást követően betalált. Később aztán ez a rivális két 3–0-s és egy 4–0-s győzelemmel szerezte meg az első helyet és vívta ki a továbbjutást. Tudom, nincs, ha, de amennyiben a szerencse mellénk szegődik és pontot, vagy pontokat szerzünk a rajton, az teljesen másképp alakíthatta volna a folytatást. Emiatt mindenképp bosszant a vereség.

 

– A hajdúszoboszlói utazást megelőzően azt mondta, cél az első hely? Mi adott okot a derűlátásra?

– Egyfelől saját mentalitásom és a futballról alkotott nézetem, másrészről pedig a normál sportemberi hozzáállás, annak igénye, hogy mindig a győzelem megszerzésében gondolkodjunk.

 

– A megyei igazgatóság elvárásaival is találkozott ez a látásmód?

– Ha arra céloz, hogy nyomást helyeztek volna ránk, akkor az a válasz, hogy nem. Az ellenfelek alapos ismerete nélkül vágtunk neki a sorozatnak, amihez az is hozzátartozik, hogy jómagam először kaptam ilyen feladatot, azaz nekem is új volt a szerepkör.

 

– Amikor elkezdődött a keret kialakítása, hány labdarúgót szólítottak meg?

– Harmincnyolc labdarúgó neve szerepelt a listán. A megyei igazgatóság részéről közvetlen munkatársként Nikl Gábor segített az állomány összerakásában, amely az idő múlásával, az egyéni problémák eljöttével és szakmai okok miatt végül 20 főre csökkent.

Molnár Zoltán elismerőleg beszélt a szűkebb hazánkbeli csapatról Fotó: Czímer Tamás Forrás: Heves Megyei Hírlap

– A torna nyitányára azonban ez a létszám is csökkent. Ez mennyire éreztette a hatását?

– A két nap alatt négyszer hatvan, vagyis 240 percet töltöttek a pályán a játékosok. Ez nem kis terhelést jelent. Amennyiben nem lett volna hiányzónk, a frissítés, a cserélés nagyobb hatékonysággal bírt volna. Egy ilyen zsúfolt program esetében ez óriási jelentőségű tényező.

 

– Közvetlenül a zárás után úgy fogalmazott: mindent egybevéve büszke a csapatra, mert a társaság üde színfoltját jelentette a tornának, és jó hírét vitte a megyének. Ezek szerint a teljesítménnyel nem akadt gondja?

– Kerek, jó futballt játszott a csapat, ez alól a borsodiak elleni 3–0-s vereség jelent kivételt. A négyből háromszor tökéletes volt a produkció, még akkor is, ha ezeken a meccseken összesen négy pont jött össze. Nyilván a számszerűség oldaláról nem lehetek elégedett, ám az is ide tartozik, hogy a nagyon kiegyenlített mezőnyben bármilyen más sorrend könnyen előfordulhatott volna.

 

– Miben akadt hiányérzete?

– A hozzáállásra és a küzdeni akarásra egy rossz szavam se lehet. A helyzetkihasználás viszont hagyott maga mögött kívánnivalót. Egyszer sem álltunk be bekkelni, támadtunk és ziccereket alakítottunk ki, ám a befejezéssel akadtak gondok.

 

– Vállalkozik egyéni értékelésre?

– Ahogy azt korábban is mondtam, a keretet a megyei I. osztály meghatározó futballistái és feltörekvő, értékes fiatalok alkották nagy hozzáadott értékkel. Közülük a csapatkapitány, Bárkányi Arnold abszolút vezéregyéniségként járt elöl, míg további meghatározó emberként a kapus, Gedei Krisztián s vele együtt Tari Szabolcs, Ficzere Péter és Karácsony Dávid adott stabilitást a gárdának. Fiatalként Márkus Marcell, Kovács Dávid és Balázs Lázár tűnt ki.

Bárkányi Arnold (középen) vezéregyéniséghez méltóan irányított Fotó: Czímer Tamás Forrás: Heves Megyei Hírlap

 

– Akadt esztendő, amikor nem volt túlzottan együttműködő néhány edző a játékosok elengedését illetően. Ezen a téren történt előrelépés?

– A korábbi időszakot nem ismerem. Csak annyit mondhatok, hogy a kollégák részéről maximális segítséget kaptam. Erre nem lehet panasz, mint ahogy a körülményekre is elmondható ugyanez. Előbbiért járt a köszönet a klubvezetőknek és a trénereknek, utóbbi pedig a megyei igazgatóság érdeme. A bizalmat köszönöm Vojtekovszki Csaba megyei igazgatónak, a támogatást és a közvetlen munkát pedig Nikl Gábornak, Domoszlai Péternel és Tábit Adél masszőrnek. Jó volt velük dolgozni, sok hasznos tudnivalóval gyarapodtam.

 

– Ez a végszó, nem lesz folytatás?

– A megméretést, a feladatot teljesítettük. Azt nem tudom, mit hoz a jövő, így aztán immár arra csak arra összpontosítok, hogy a Heréd LC-vel minél eredményesebbek legyünk, ne kelljen vereségeken bosszankodni.

 

Jó érzések a csapatkapitánytól – Nagyon megtisztelő volt, hogy ott lehettem a Heves megyei válogatottban – mondta Bárkányi Arnold csapatkapitány, az FC Hatvan védője. – A srácokkal eddig ellenfelek voltunk, most pedig együtt, egy célért küzdöttünk, ami különleges jó érzéssel töltött el. A borsodiak elleni meccset kivéve mi domináltunk, ha több szerencsénk van, akkor előkelőbb helyen végezhettünk volna. Sajnos néhányan, akik eredetileg a kerethez tartoztak, különböző okok miatt távol kellett, hogy maradjanak, vagyis ez a harmadik helyezés ebből a szempontból jónak mondható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában