Labdarúgás

2022.01.26. 16:26

Az Energia SC-nél a stabilitást tűzték a zászlajukra

A gyöngyösi Energia SC többre hivatott csapata tavasszal már erősebb kerettel lépne feljebb a tabellán.

B. Cs.

Tatár Roland (középen) a pályán belülről vezényelheti társait

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Az Energia SC csapatánál azzal a kellemes gonddal kell „megküzdenie” Tatár Rolandnak, hogy az edzéseket rendre 18–20 játékos látogatja, sőt ez a létszám tavaly 26 főre is felugrott. Vagyis a hozzáállással nincs gond a gyöngyösieknél, sőt a körülményekkel sem. A megyei I. osztály tabelláján elfoglalt igen szerény 10. helyezés okai másban keresendők.

 

– Visszautalnék a tavaly nyári időszakra, amikor új edzővel (Aranyos Imre – a szerző) és más elképzeléssel vágtunk neki az idénynek ahhoz képest, ami előzőleg jellemezte a csapatunkat, ehhez társult  negatívumként a sérültek sora.  – kezdte a 36 éves játékos-edző, aki menet közben vette át az ESC irányítását. – Az őszi eredménytelenséget nagy csalódásként éltem meg, mert tudom, ebben a gárdában sokkal több van. Azon dolgozunk, hogy a meglévő tudás érvényre jusson a tavasszal.

Az edzőként első szezonját töltő Tatár Roland bízik benne, hogy tavasszal sikerül felkapaszkodniuk az első hat közé. Reményeit táplálja, hogy visszatérnek azok, akik hiánya az ősszel nagy érvágást  jelentett.

 

– A bajnoki év közben érkezett két támadó, Fótos László, és Ivony Attila szerepe még jobban felerősödik a tavaszi szezonban – folytatta a szakvezető. – Az U19-es csapatból Besze Bence került a felnőttek közé, a kapus Szabó Tibor pedig Visontáról érkezett hozzánk. A több játéklehetőség reményében Gonda Attila visszatér Vámosgyörkre és hasonló ok miatt távozik Bódi Kristóf, míg Holter Attila ismét a pásztóiaknál szerepel. Ezen kívül más változás nem várható az állományban, amelyről most azt mondhatom, a legnagyobb erősítés, hogy a sérültek visszatérhetnek. Ha pedig ez így lesz, akkor megvalósíthatónak látom a stabilitás visszaszerzését, ami korábban jellemezte a gárdát.

A tréner arról sem feledkezett meg, hogy a klub által biztosított jó körülmények szerepét kiemelje.

 

– Csiba Attila elnöknek köszönhetően minden feltétel adott, hogy helyben, a Sport úti sporttelepen minőségi munkát végezhessünk. Ahogy a műfüves játéktér, úgy az edzőpálya is világítással ellátott, vagyis az esti órákban tudunk edzeni. Sokat teszünk azért, hogy előbbre lépjünk, és nemcsak szeretnénk, de közösen akarjuk is a sikert, amiben reméljük, idén többször lesz részünk – zárta szavait Tatár Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában