Karate

2022.01.20. 11:50

Mátraházi erőgyűjtés az európai színtérre

Füzesabonyi és abasári versenyzőkkel a soraikban tartja négynapos edzőtáborát Mátraházán a magyar shinkyokushin válogatott.

Bódi Csaba

Eredetileg jóval többen lettek voltak a táborlakók, ám a koronavírus-járvány gyérítette a létszámot

Fotó: Czimer Tamas

– Egyszerre zajlik az értelmi, az érzelmi és a fizikai képzés, arra törekszünk, hogy ez három rész egyensúlyban legyen egymással – mondta a heol.hu-nak a magyar válogatott kapitánya Stefanovics József. – A mátraházi négy nap a csapatösszetartást is szolgálja, ahol a versenyzőket arra képezzük, hogyan legyenek minél eredményesebbek. Ezen kívül megtanulják például azt, miként kell a edzésterveiket elkészíteni és elvégezni, hogyan kell regenerálódni és alkalmazkodni.
 

Az alapozó jellegű munkát tartalmazó kurzus résztvevőire a napi három edzésen kívül előadások várnak, miközben a programok között túrázás is szerepel. A mátrai erőgyűjtésen a felnőtt és junior keret tagjain kívül néhány ifjúsági korú versenyző van jelen, akik már Eb-dobogós eredménnyel rendelkeznek. A majd' húsz klubból köztük – az abasári Tekeres SK-ból és Füzesabonyból – érkezett 35 karatékával öt edző foglalkozik. A létszám azonban bővebb listát tartalmazott.
 

– A koronavírus-járvány miatt mi is sokkal nehezebben tudtunk készülni, azért is vagyunk csupán ennyien, mert többen betegséggel bajlódnak, vagy épp a szülők nem engedték el gyermeküket a Covid-veszély miatt – tette hozzá Stefanovics József. – Jó feltételek állnak rendelkezésünkre, kiemelt minőségű étkezést kapunk és a szállásra sem lehet panaszunk.
 

A szövetségi kapitány a közelmúltat illetően arról is beszámolt, hogy az ismert nehezítő körülmények ellenére tavaly megtartották az utánpótlás Eb-t Romániában, ahol a második legeredményesebb nemzetként zárt a magyar válogatott. A felnőttek a grúziai Eb után a litvániai Európa-kupán is kiemelkedően teljesítettek. Vagyis a járványhelyzet miatt versenyezni tudtak, de eléggé korlátozottan nyílt lehetőségünk az edzőtáborozásra. Erre ezúttal lehetőségük nyílt. Idén február 26-án Debrecenben kvalifikációs verseny lesz a felnőtteknek az április 2-tól Lengyelországban rendezendő Eb-re. Az U16-os, U18-as és U20-as korosztály tagjai szeptemberben szerezhetnek jogosultságot a november első hétvégéjén Bulgáriában sorra kerülő kontinensviadalra.

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában