Floorball

2022.02.08. 20:40

Diákolimpiai bajnok az egri Neumann gimnázium lánycsapata

Ezüstérem a Hunyadi, bronzmedál a Szilágyi iskola lányainak a Csongrád megyei fináléból.

B. Cs.

A bajnok Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium csapata

Forrás: MDSZ

Három egri iskola lány gárdája szerzett érmet a Floorball Diákolimpia Országos Döntőjében. Az algyői fináléban az összes korosztályban megmérkőztek az érdekeltek, így összesen hat-hat fiú és lány bajnokcsapatot avattak. A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Csongrád Megyei Diáksport Egyesület szervezte. A sportág népszerűségét mutatja, hogy több mint 4500 nevezővel indultak a körzeti versenyek, közülük került ki a 96 országos döntős csapat, így 576 versenyző mérkőzött meg az algyői sportcsarnokban a három nap során. A Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulnak meg.

Az ezüstérmes Hunyadi Mátyás Általános Iskola ,,A” csapata Forrás: MDSZ

Az egriek helyezései: 

V. korcsoport lányok: 

1. Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium, Eger (Kis Lilien Szofi, Báder Eszter, Rabi Panna, felkészítő: Balog Tibor). 

III. korcsoport lányok: 

2. Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola ,,A”, 4. Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola ,,B” (a Hunyadi játékosai: Gombás Csenge, Petre Liza, Nagy Nelli, Zahorán Anna, Kárpáti Eszter, Erdélyi Janka, Király Piroska, Bóta Gréta, Tóth Csenge, Holló Alina, Tóth Anna, felkészítő: Herpai Imre).

VI. korcsoport lányok: 

3. Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium (Csillag Sára Virág, Molnár Panni, Németh Fanni, Szilák Lili, Szilák Panna, Zay Daniella, felkészítő: Nagy Gerzson).

A Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium együttesének bronzmedál jutott Forrás: Meresz Marton / MDSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában