Sportpolitika

2022.02.24. 20:57

Hajrá, magyarok! Hajrá, magyar sport! - fórum a Megyeházán

Míg 2010-ben 17,7 milliárd forintot, addig 2020-ban 127 milliárd forintot fordított a magyar állam a sport ágazatra.

B. Cs.

Balogh Gábor, Sárfalvi Péter és Juhász Attila Simon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Azok után, hogy Magyarországon 2011-ben stratégiai ágazattá vált sport, számos pozitív változás következett be a honi sportéletben. Hogy ezen a téren milyen messzire jutottunk? Erről tartottak csütörtök este sportfórumot Egerben, a Megyeháza Barkóczy termében.

Köszöntőjében dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott az Egerben megvalósított sportlétesítmény-fejlesztéseket sorolta, majd többek között kitért a megyeszékhely igazolással rendelkező, ezres létszámot magában foglaló utánpótlás korú versenyzőire, továbbá az Eger környéki sportcélú beruházásokra is.

Hajrá, magyarok! kiadvány Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Részletes számvetésre Sárfalvi Péter sportigazgatásért és sportágfejlesztéséért felelős helyettes államtitkár és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke vállalkozott. Mindkét, jelentős sportmúlttal rendelkező szakember saját példát hozva mutatta be a súlyos örökség kezelése után végbement fejlődést.

 

Házigazdaként a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Juhász Attila Simon a résztvevőknek elmondta, hogy az elhangzottak írásos formáját a Hajrá, magyarok! címet viselő, 40 oldalas színes kiadványban láthatják viszont. A Miniszterelnöki Kabinet Iroda és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített tájékoztató füzetben valamennyi fejlesztési terület adatai megtalálhatók, hangsúlyozva a sport társadalmi szerepét és az elért eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában