Vízilabda

2022.04.27. 13:21

A fegyelmezett játék lehet a kulcs az egrieknek

A bajnokság utolsó szakaszához érkeznek a 2021/2022-es küzdelmek.

S. K.

Sántavy Máté (12) elszántan várja az újabb ütközetet

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. 9–10. helyért zajló rájátszásának 1. mérkőzése:

Tigra-ZF-Eger–Kaposvári VK

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, csütörtök, 20.00. V.: Kollár Gy., Petik A.

A kilencedik helyért zajló párharc 3–3-as állásról indul. A küzdelmek az egyik fél 7. pontjáig tartanak, a csatározásokat a Biros Péter vezette egriek kezdhetik hazai medencében.

– Igyekszünk két mérkőzés alatt lezárni a párharcot, amihez elsősorban fegyelmezett játékra lesz szükség – jelentette ki a portálunknak az egriek bekkje, Sántavy Máté. – Nem lehet kérdés, hogy mi vagyunk a jobb csapat, de ezt be is kell bizonyítani a medencében. Nagy meglepetés nem várható, a döntő tényező az lehet, hogy melyik együttes akarja jobban a sikert.

A Tigra-ZF-Eger a kilencedik helyen zárta az alapszakaszt, három ponttal megelőzve a tizedik Kaposvárt. Az egymás elleni mérkőzéseket követően felemás mérleget vonhattunk: mindkét találkozón a pályaválasztó diadalmaskodott. A somogyiaknál novemberben 10–8-s, majd februárban a Bitskeyben 10–7-s végeredmény született.

– Mindannyiunkat nagyon megviselt, hogy az alapszakaszban nem sikerült beverekedni magunkat a legjobb nyolc közé, nem így terveztük a szezont – folytatta Sántavy Máté. – A kudarcok azonban csak még dacosabbá tettek bennünket, mielőbb szeretnénk visszatérni a helyes útra. A Miskolc legyőzésével az első lépést megtettük.

Apropó, PannErgy-MVLC-Miskolc!

A 9–12. helyért zajló rájátszás első szakaszában az egriek három mérkőzésen búcsúztatták a borsodi gárdát, szintén pályaelőnyről A másik ágon a Kaposvárnak két mérkőzés is elegendő volt, hogy túllépjen az UVSE gárdáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában