Elismerés

2022.04.26. 11:29

A Fradi szívében tüntették ki Eger szöuli olimpiai bajnokát

Sike András, az FTC olimpiai bajnok birkózója kapta az idei Albert életmű-díjat.

HEOL

Az FTC-Újpest vasárnapi labdarúgómérkőzését megelőzően vehette át Sike András az elismerést

Forrás: fradi.hu

Hétvégén a Ferencváros - Újpest labdarúgómérkőzés kezdőrúgását megelőzően a Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok birkózója, a birkózó szakosztály vezetője, az egri születésű 56 éves szakember, Sike András Albert-életmű díjat vehetett át az Albert Alapítvány ügyvezetőjétől, Albert Magdolnától, számolt be a klubcsapat honlapja az elismerésről.

Az Albert Alapítvány 2013-ban alapította meg az Albert Életmű-díjat, amelyet olyan edzőknek, sportvezetőknek ad át évről évre, akik kiemelkedő nevelői munkát végeznek évek óta a Ferencvárosi Torna Clubban, és több sikeres bajnokot, eredményes sportolót felneveltek már.

Szöul ötkarikás bajnokának, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő Sike Andrásnak kezei közül olyan olimpiai, utánpótlás és felnőtt világ- és Európa-bajnoki érmes kiválóságok kerültek ki, mint Bácsi Péter, Fodor Zoltán, vagy épp a budapesti kontinenstornán remeklő Muszukajev Iszmail és Váncza István.  

Nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben én kaphattam meg az Albert Életmű-díjat, külön öröm, hogy a díjat egy olyan fontos, telt ház előtt lejátszott futballmeccs előtt vehettem át, mint a labdarúgók bajnoki címéről döntő derbi. Köszönöm szépen mindenkinek! – mondta el Sike András.

Portálunk korábban már beszámolt róla, hogy az olimpiai bajnok birkózó és edzőt idén január végén választották be a Nemzetközi Birkózószövetség edzői szakbizottságába, Virág Lajos, szintén egri születésű világbajnoki ezüstérmes kötöttfogású birkózó pedig ugyanekkor a marketingbizottság tagjává vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában