Kézilabda

2022.04.15. 21:43

Az Eszterházy SC beérte a NEKA gárdáját

Reálisnak mondható pontosztozkodással zárult a női NB I/B felsőházi rájátszásának 6. fordulója.

Fenyves Balázs

Lengyel Eszter (44) hat gól dobott

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Eszterházy SC–Kozármisleny SE 23–23 (11–11)

Eger, Eszterházy csarnok, 200 néző. V.: Őri, Pozdena.

Eszterházy SC: Leiner – Kuti 1, Szeberényi 5 (3), Bató 1, Alaxai 4, Györfi 2, Lengyel E. 6 (1). Cserék: Nagy É. (kapus), Pankotai 1, Kiser 1, Bernát D. 2. Edző: Zsadányi Sándor.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–3, 12. p.: 4–6, 18. p.: 6–7, 24. p.: 7–10, 36. p.: 12–13, 42. p.: 13–17, 48. p.: 17–19, 54. p.: 19–19.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 7/4. ill. 4/3.

Habár már több alkalommal is kijelentettük, hogy nem szabad mással foglalkozni, csak a saját feladatokkal, ennek ellenére futótűzként söpört végig a Leányka úton a hír, hogy az Algyő ismét szívességet tett az ESC-nek: a csongrádiak a hazai mérkőzés után idegenben is legyőzték a NEKA gárdáját. Így váratlanul új tét jelent meg az egrieknek a Kozármisleny elleni összecsapás előtt.

A találkozó őrült meccset hozott, nagy irammal, és komoly párharcokkal, ahol a szünetre kialakult döntetlen igazságosnak volt nevezhető.

Összességében pedig elképesztő fordulatot láthatott az ünnepnap ellenére nem is oly csekély számú, és annál hangosabb két szurkolótábor, ugyanis megint a sírból jött vissza az Eszterházy SC. Noha az utolsó percekben kicsúszott a siker az egri kezekből, a pontosztozkodás a mérkőzés összképét tekintve reálisnak mondható.

Mindkét együttes sokat tett a két pontért, és egyik sem érdemelte volna meg, hogy ne kapjon semmit.

Az egy ponttal az Eszterházy SC-nek sikerült beérni a NEKA-t, ezért alapvetően egy ilyen meccs után most arra kell gondolni, hogy péntek reggel, ha valaki azt mondja, hogy pontszámban ugyanúgy áll a második helyért küzdő két csapat, és még nem is közelít a negyedik Kozármisleny, azt alighanem sokan aláírták volna.

Zsadányi Sándor: – Az eredménnyel nincs bajom, mert nagyon jól felkészített kozármislenyi csapat állt velünk szemben, amely igazi kihívást jelentett számunkra. Sokkal inkább vagyok csalódott amiatt, hogy a belső embereink egyszerűen nem vállalták magukra a felelősséget. Nagyon kevés gól született ezekről a posztokról, amit a folytatásban orvosolnunk kell.

Még egyszer mondom, nem rossz eredmény ez a döntetlen,

különösen, ahogyan alakult a találkozó, azt pedig úgyis tudjuk, hogy a feljutáshoz meg kell vernünk a NEKA csapatát, amihez viszont sokkal jobb támadójáték szükségeltetik.

Következik: SZISE–Eszterházy SC, Tököl, április 22., péntek, 18.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában