Meccsek

2022.04.18. 08:51

Egri kapuslánnyal vág neki a vízilabda-válogatott a Világliga európai döntőjének

Egri játékos is meghívást kapott a női vízilabda-válogatott tenerifei keretébe.

Heol/MTI

A magyar válogatottra több meccs is vár a napokban

Forrás: waterpolo.hu

A Világliga európai döntőjére, Tenerifére hétfőn utazik el a női válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány vasárnap hirdette ki 15 fős keretét, amelyből hiányzik Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca. Az edző a két meghatározó játékossal kapcsolatban a szövetség honlapján elmondta, nincsenek százszázalékos állapotban, ezért hagyják ki a spanyolországi túrát. A keretben ott lesz viszont az egri Kiss Alexandra. 

A szövetségi kapitány a következő napok programjáról elmondta: kedden és szerdán a spanyolokkal, csütörtökön a hollandokkal, pénteken az olaszokkal játszanak majd edzőmeccset, a Világliga európai döntőjének keretében pedig a spanyol-görög meccs győztesével találkoznak az elődöntőben. A másik ágon Olaszország a holland-francia párharc továbbjutójával mérkőzik. A Világliga júliusi fináléjába három vagy négy európai csapat kvalifikál, négy akkor, ha európai házigazdája lesz a szuperdöntőnek.

Bíró Attila kiemelte a mögöttünk hagyott szezon kapcsán, hogy örömteli az Eger előre lépése is, üde színfoltja volt az idénynek a hevesiek kupagyőzelme. A csapatot egyébként, ahogy arról szintén beszámoltunk, köszöntötte dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott is januárban.

Az 1996-os születésű Kiss Alexandra korábban a Honvéd, UVSE, DFVE játékosa volt, 182 centis magasságával védi hálót a meccseken. 

Kiss Alexandra is utazik a kerettel Tenerifére
Forrás: egrivizilabda.hu

A magyar válogatott kerete

kapusok: Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (Eger)
mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában