Röplabda

2022.05.13. 15:53

A röplabdázók aranyát ünnepelték (galéria)

Illusztris környezetben vehették át aranyérmeiket az Eszterházy SC játékosai, akik a férfi NB II. Keleti csoportjában szereztek bajnoki címet.

Sike Károly

Az Eszterházy SC csapata az alapszakaszt és a rájátszást is beleértve 24 mérkőzésből 18-at megnyert

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Líceum Kápolnájában tartott ünnepi eseményen az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona kiemelte: a röplabdázók villámkarriert futottak, hiszen a szakosztály fennállásának második évében máris bajnoki címet szereztek bizonyítva ezzel, hogy mennyire rátermett sportemberek alkotják a csapatot.

Az eseményen tiszteletét tette a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, az északkelet-magyarországi régió vezetője, Kárpáti László is, aki amellett hogy a szakosztályvezető, Kővári Viktor munkáját méltatta, reményét fejezte ki az iránt, hogy az Eszterházy SC nagy elődök nyomába léphet és később olyan sikereket érhet el, mint a '90-es években az Eger SE női csapata.

Az egyetemisták bajnoki címe azután vált biztossá, hogy az ESC legnagyobb riválisának számító Kecskemét a záró fordulóban hazai pályán vereséget szenvedett a bronzérmes Gödöllőtől. Az egriek már két héttel korábban lejátszották az utolsó mérkőzésüket, így tétlen szemlélőként követték a riválisok utolsó ütközeteit. Az alapszakaszt és a rájátszást is beleértve az egyetemisták 24 mérkőzésből 18-at megnyertek az aranyéremhez vezető úton.

A 2021/2022-es bajnokcsapat tagjai: Berta Tamás, Földes Ádám, Göncző-Dutkay Dániel, Hetényi Gergő, Kovács Bence, Kovács Dávid, Kovács Dániel, Nagy Bálint, Nagy Lajos Dávid, Ozsváth András, Pető Levente, Pintér Nándor, Vass Renátó. Játékos-edző: Mákos Attila. Szakosztályvezető: Kővári Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában