Kézilabda

2022.05.15. 14:37

Agyonnyomta a tét az Eszterházy SC-t, elmaradt a feljutás

Az Eszterházy SC női csapatának sorsdöntő mérkőzése után továbbra is csak keressük az okokat, miért bukta el az év legfontosabb meccsét az egyetemista társaság. Pedig minden adott volt, hogy szombat este új egri hősök szülessenek.

Fenyves Balázs

Rangadó végi hangulat. Keserűség itt, örömmámor ott

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női NB I/B felsőházi rájátszásának 9. fordulójában:

Eszterházy SC–NEKA 22–25 (8–14)

Eger, Eszterházy csarnok, 280 néző. V.: Rózsahegyi, Südi.
Eszterházy: Nagy É. – Bernát, Szeberényi 1, Bató 2 (1), ALAXAI 5, Györfi 4, Lengyel E. 3 Cserék: LEINER (kapus), Pankotai, KUTI 5, Kiser 2. Edző: Zsadányi Sándor.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–2. 12. p.: 5–6. 18. p.: 7–7. 24. p.: 8–8. 36. p.: 10–16. 42. p.: 14–18. 48. p.: 16–19. 54. p.: 19–21.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/1, ill. 1/1.

Rég nem tapasztalt, jó értelemben vett őrület uralkodott a mérkőzés előtt a megyeszékhely sportot szerető közegében. A női kézilabda-sportot illetően évek óta nem tapasztalt várakozás előzte meg az NB I/B-s bajnokság utolsó találkozóját. A különleges hangulatot a bemelegítés kezdetén is érezni lehetett. Csak gyűlt a nép a lelátón, amikor pedig a bemutatáshoz érkeztünk, igazi hangorkán feszítette a csarnok falait. A nem túl acélos start után az első negyedóra végén vették át először a vezetést az egyetemisták, és lehetett reménykedni, na majd most beindul a gépezet. Akkor még nem lehetett sejteni, hogy a 18. perctől egészen a második félidő elejéig nem szerez gólt a hazai csapat, miközben a balatonbogláriak hétszer is eredményesek lesznek. Hétgólos hátrányból kellett volna csodát tenni, ami akkoriban elképzelhetetlennek tűnt, mégis sikerült többször is kétgólosra faragni a hátrányt. Tovább azonban nem.

 

Amennyiben a kudarc okait keressük, egyértelműen a gyatra helyzetkihasználásra kell gondolni. Csak a rend kedvéért: a NEKA hárommal nyert, az egriek ezalatt négy büntetőt hagytak ki, és számtalan ziccert. Fájó kimondani, de nem bírta el a terhet a papíron esélyesebbnek, de legalábbis mindenképp rutinosabbnak tartott alakulat. És pontosan itt jön az, amit nehezen lehet megérteni. Egy relatív ifjúsági csapat, amely átutazta a fél napot, a tabellát nézve hátrányból érkezett a meccsre, elviselte a hazai szurkolóknak köszönhető pokoli hangulatot, és olyan felszabadult, érett kézilabdát mutatott be, amivel teljesen megérdemelten vitte haza a két pontot. Hiába teljesített erőn felül a bajnokság túlnyomó részében Zsadányi Sándor csapata, hiába állt kézzelfogható közelségben a végső célhoz, az utolsó lépést nem tudta megtenni, mert a tét súlya – mint az a szombati hatvan perc során kiderült – agyonnyomta a gárdát. Később persze biztosan szépül majd valamelyest az így megszerzett bronzérem, ám abban biztosak lehetünk, az együttes tagjai sosem fogják elfelejteni, milyen közel álltak ahhoz, hogy szeptembertől NB I-es kézilabdázóknak mondhassák el magukat…

Zsadányi Sándor: – Nagyon nehéz mit mondani, különösen így, hogy nem tudtunk élni a lehetőséggel. A helyzetkihasználásunkon múlt a mérkőzés sorsa, a NEKA pedig megérdemelten nyert, mert jobban kézilabdázott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában