Kézilabda

2022.05.12. 12:39

Akad törleszteni való a gyöngyösieknek

A férfi NB I. 24. fordulójában a Budakalász együttese vendégeskedik a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

S. K.

A gyöngyösi játékosok számítanak a közönségre

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

HE-DO B. Braun Gyöngyös (7.)–Schieszl Budakalász (8.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Bóna Sz., Földesi Cs.

Az utolsó három fordulóban két hazai és egy idegenbeli mérkőzés vár a feljebb lépésben bízó gyöngyösiekre. A Budakalásszal szemben jócskán akad törleszteni való, hiszen a két csapat őszi találkozóján vendégként tíz góllal (27–37) alulmaradtak Hegedüs Márkék. A kalász jelenlegi formája azonban bizakodásra adhat okot a mátraaljaiaknak, hiszen Csoknyai István edző legénysége a legutóbbi négy bajnoki összecsapásán – Komló, Kecskemét, Fejér B.Á.L. Veszprém, Telekom Veszprém – egyaránt nyeretlen maradt.

– Igyekszünk kihasználni a hazai pálya előnyét, lelkes közönségünk buzdítását szép játékkal és két ponttal szeretnénk meghálálni – jelentette ki a gyöngyösiek jobbszélsője, Gábori Máté a klub közösségi oldalán. – Kemény, férfias csatára van kilátás, a kalásziak védekezésben és támadásban is képesek kimagasló teljesítményre. Talán előnyünkre válhat, hogy Ivan Perisics kiválásával egy nagyon gólerős jobbátlövőt veszítettek el a kalásziak.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a Budakalász elleni mérkőzést követően a Dabassal és a NEKA csapatával szemben szerezhet még bajnoki pontokat.

Érdekesség, hogy a két csapat idén még a Ligakupa döntőjében is találkozik egymással. A kétmeccses finálé első felvonását május 18-án Gyöngyösön, a visszavágót pedig június 1-én rendezik az omszki tó partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában