Kézilabda

2022.05.28. 08:43

Az Eszterházy SC-től fél tucat játékos mellett edző is távozik

Az Eszterházy SC NB I/B-s női csapatának tagjai a klub szezonzáró bankettjén átvehették bronzérmeiket, egyben elbúcsúztak azoktól, akik nyártól már nem tartoznak az egylet kötelékébe.

Fenyves Balázs

A bronzérem jó kiegészítőként szolgált az ünnepi öltözethez

Forrás: Szepesi Áron/Eszterházy SC

Hat plusz egy csapattag folytatja más klubnál kézilabdás pályafutását az egyetemisták 2021/22-es keretéből. A kapus Leiner Bernadett öt egri éve alatt 111 bajnoki mérkőzésen szerepelt ESC-színekben, ezzel ő a klub történetének kilencedik legtöbb meccsen szerelést húzott játékosa. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja a hamarosan friss diplomás hálóőr. Kuti Bettina négy esztendő múltán távozik. A 2018 nyarán friss junior világbajnokként érkezett jobbszélső ugyanakkor négy egri évéből mindössze csak kettőn tudott rendesen kézilabdázni, két komoly egészségügyi kihagyása miatt. Egy-egy év elteltével folytatja máshol karrierjét a Györfi Dóra és Lengyel Eszter kettős. A tavaly nyáron igazolt átlövő, illetve a balszélső a viszonylag rövid egri szereplés ellenére is igazi alapemberré nőtte ki magát, ezért is sajnálatos, hogy mindketten csapatot váltanak.

Romány Kinga az ifjúsági együttes kapitányaként, teljes mértékben egri nevelésű játékosként távozik. Csomós Anna nem Egerben kezdte a sportágat, ám az eltöltött hat esztendő alapján ő is teljes mértékben saját nevelésként tekinthető. A két játékos elsősorban a több játéklehetőség miatt vált klubot és lesz az NB II-es Borsod Sport Klub-Miskolc játékosa.

Az erőnléti edző, egyben technikai vezető Varga Imre tíz Egerben töltött év után búcsúzik. A korábbi kosárlabdázó egyetemi tanulmányait diplomával befejezve int búcsút az ESC-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában