Labdarúgás

2022.05.24. 21:57

Egri FC: szinte a semmiből vezetett az út egy év alatt az NB I-be (2. rész)

Az NB II-es jogon kívül nem sok minden állt rendelkezésre 2011 nyarán ahhoz, hogy az Egri FC a másodosztályban szerepeljen. Ám lőn csoda, a csapat újoncként egyből az NB I-be jutott. A tíz évvel ezelőtti aranyérmesekkel idéztük fel a 2011/2012-es diadalmenetet. (2. rész).

Bódi Csaba

Debreczeni Dávid mindig nagyon odatette magát a mérkőzésen, ahogy teszi azóta is

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Egyetlen játékosként Debreczeni Dávid maradt hírmondónak az 2012-es bajnokcsapatból, aki jelenleg az Eger SE NB III-as gárdáját erősíti. A 36 éves csapatkapitány sok mindent mesélhet mostani társainak.

– Karrierem egyik legnagyobb sikerének könyvelhető el a tíz évvel ezelőtti aranyérem – mondta a heol.hu-nak a jobb oldali szélső. – Sokszor eszembe jut pályafutásomnak azon szakasza, néha talán ebből is merítek erőt. Az ilyen pillanatokért megéri keményen dolgozni. Hihetetlen hogy már tíz éve történt, miközben boldog vagyok, hogy tagja lehetettem annak a csapatnak.

Debreczeni Dávid az NB III. Mátra-csoportjában 2011-ben az élen végzett együttes játékosaként maradt írmagnak az NB II-ben szereplő társaságban.

– Emlékszem, hogy az előző évben nyertük meg az NB III-as bajnokságot és sokáig bizonytalan volt a jövő – pillantott vissza a futballista. – Az sem volt biztos, hogy elkezdjük az idényt. Három játékos várt ki az utolsó pillanatig, Illyés Dániel, Romhányi Tamás és jómagam. Aztán egyszer csak jött a hír, hogy lesz folytatás és komoly célokért fogunk küzdeni. Akkor még álmomban sem gondoltam volna a bajnoki címre. A későbbi időszakból leginkább az utolsó bajnoki meccs jut az eszembe, amikor hazai pályán bajnokok lettünk és együtt ünnepeltünk a pályára berohanó szurkolókkal.

Debreczeni Dávid (balról a második) hozzáállására sosem lehetett panasz
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Arra a kérdésre, hogy leginkább minek és kinek köszönhető leginkább, hogy újoncként első helyen végzett a csapat, így felelt „Dunga”.

– Jámbor Jánosnak, Vancsa Miklósnak és Simon Antalnak rövid idejük volt arra, hogy csapatot építsenek – folytatta Debreczeni Dávid. – Ez meglátszott az őszi szereplésünkön, ugyanis a 8. helyen fordultunk. Azonban tavasszal beindult a gépezet és sorra nyertük a meccseket, ami annak is volt köszönhető, hogy kiváló csapategység uralkodott az öltözőben és azon kívül. Sokszor szerveztünk közös programokat, rengeteg időt töltöttünk együtt. Meg kell említenem a szurkolóinkat is, akik egyre nagyobb létszámban jártak a meccseinkre és buzdítottak bennünket, nagyban hozzájárulva a sikerhez.

Az ászok aranyat nyertek a szezon végén
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában