Kézilabda

2022.05.13. 16:58

Eszterházy SC: erőt kell adnia a telt háznak

Hiába tűnik elcsépelt mondásnak, ettől még tény: az év meccse következik az Eszterházy SC-nek, amennyiben ugyanis az egri gárda a rájátszás utolsó mérkőzésén legyőzi a legnagyobb riválisnak számító NEKA együttesét, úgy bebiztosítja második helyét, s ezzel együtt feljutást ünnepelhet.

Fenyves Balázs

Zsadányi Sándor tudja, nem szabad, hogy túlpörögjenek a lányok

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női NB I/B felsőházi rájátszás 9. fordulójának mérkőzése:

Eszterházy SC (2.)–NEKA (3.)
Eger, Eszterházy csarnok, szombat, 18.00. V.: Rózsahegyi, Südi

Vendégsiker esetén a balatonbogláriak ezüstérme válna biztossá, míg döntetlen eredménynél maradna a döntés egy héttel későbbre, amikor az akadémisták hazai környezetben harcolhatnák ki az első osztályt a már bajnok Békéscsaba ellenében.

Csakis a győzelemre gondolva, a hazai sikerre minden esélyük megvan az egyetemistáknak. Azok után, hogy a bogláriaknál 24–24-es remi született, saját otthonában, kiváló formában fogadhatja ellenfelét az ESC. Érdekesség, hogy a Balaton-parti meccsen játszott először a szezonban az NB I.-es Vasas két kiválósága, a kettős játékengedéllyel szereplő Kajdon Blanka, Faragó Luca kettős, amely páros elméletileg nem utazik a megyeszékhelyre, lévén hogy jelenésük lesz az angyalföldieknél. Az elmúlt hétvégén ráadásul az egriek szemét áprilisban kivédő, első számú hálóőr, Németh Kata súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, vagyis papíron bőven lesz változás a NEKA összeállításában a legutóbbi randevúhoz képest. Az ESC ettől persze még nem hagyja, hogy eltérítse felkészülését az iménti információk szárnyra kapása. A heti munka során egyébként is rendkívül profi, higgadt alakulat benyomását keltette Zsadányi Sándor csapata.

– Pontosan ezt is várom el a lányoktól, mert bár mindenki tisztában van vele, hogy milyen tétje lesz a mérkőzésnek, nem szabad, hogy túlpörögjünk – figyelmeztetett az Eszterházy SC vezetőedzője. – Amilyen teljesítményt nyújtottunk, kiérdemeltük azt, hogy egy ilyen fontos és várhatóan jó hangulatú rangadót játszhassunk hazai pályán.

Ezt is elmondtam a játékosaimnak, mert nem mindennap adatik meg, hogy telt ház előtt léphetnek pályára, úgyhogy ebből erőt kell meríteni.

A mérkőzésen az dönt majd, ki mennyire tud higgadt maradni, illetve ezúttal mi leszünk a rutinosabbak, ezt pedig kamatoztatnunk kell. Jó érzéseim vannak, nem aggódok, nem féltem a csapatomat, és azt kívánom magunknak, hogy élvezzük ki ennek a napnak minden egyes percét, hogy aztán a végén ünnepelhessünk közösen egy nagyot.

A mérkőzésre minden jegy elkelt, így a pénztár már nem nyit ki a Leányka úton. Akiknek jutott belépőből, azok 17 órától léphetnek be a csarnokba, mindenki más a klub Facebook-oldalán követheti az élő közvetítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában