Sakk

2022.05.18. 11:16

Harmadik sakkolimpiájára készülhet az egri nemzetközi nagymester

A sportág Mekkájának számító St. Louis-ban tanuló Gledura Benjámin is utazhat az indiai Chennaiban rendezendő sakkolimpiára.

B. Cs.

Gledura Benjámin erős bástyája a magyar válogatottnak

Forrás: családi album

Az egri nemzetközi nagymester, Gledura Benjámin Bánusz Tamás, Berkes Ferenc, Erdős Viktor és Kántor Gergely társaságában tagja a magyar válogatott keretének. A július 28. és augusztus 10. között lebonyolítandó nyílt tornán résztvevők névsorát Ács Péter szövetségi kapitány döntését követően a Magyar Sakkszövetség hirdette ki.

A jelenlegi legjobb magyar nagymester, a világranglista 5. helyén álló Rapport Richárd az egyéni versenyeire koncentrál, rendkívül sűrű tavaszi és nyári programja – benne a világbajnokjelöltek madridi tornájával – mellett nem tud a válogatott rendelkezésére állni – szerepel a szövetség Facebook-oldalán. A nőknél Papp Gábor szövetségi kapitány a Gaál Zsóka, Gara Tícia, Hoang Thanh Trang, Lázárné Vajda Szidónia, Terbe Julianna ötös keretnek szavazott bizalmat.

A harmadik sakkolimpiájára készülő Gledura Benjámin az Egyesült Államokbeli St. Louis-ban végzi egyetemi tanulmányait. Idén a harmadik évén jutott túl a 22 éves játékos, akire június elején vár egy 10 versenyzőt felvonultató meghívásos verseny az USA-ban. Utána több mint egy hónapot Magyarországon tölt, így lehetősége nyílik a rapid ob-n történő szereplésre.

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában