Birkózás

2022.05.02. 11:39

Kovács Keve és Juhász Koppány ott lehet a korosztályos Eb-n

Csepelen és Nagykanizsán is eredményesen szerepeltek az egri birkózók. Köböl László magyar bajnoki éremmel, míg Kovács Keve és Juhász Koppány Eb-részvétellel büszkélkedhet.

S. K.

Nagykanizsán öt éremmel gazdagodtak a megyeszékhelyiek

Forrás: EVSI

Élete első felnőtt versenyén bronzérmet szerzett Köböl László. Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) kiválósága a 60 kilogrammos súlycsoportban állhatott dobogóra a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) rendezett kötöttfogású országos bajnokságon.

– Évek óta nem szerepeltünk felnőtt magyar bajnokságon, utoljára a Török Zsolt, Gyöngy Máté, Varga Vilmos fémjelezte generáció képviselte az egri színeket – emlékeztetett az egriek szakosztály-vezetője, Gyöngy Attila, aki Lakatos Andrással, Madarasi Gáborral és Szucsik Tamással együtt készítette fel a versenyzőket. – Idén a diák II-esektől egészen a felnőttekig minden korosztályban indítunk versenyzőket az országos bajnokságokon. Köböl Lacin kívül a 67 kilóban Gergyesi Ádám ötödik, Csomós János hetedik helyezést szerzett.

Az egriek eredményei

60 kg: 3. Köböl László
67 kg: 5. Gergyesi Ádám, 7. Csomós János

Köböl László (balról a második) élete első felnőtt versenyén érmet szerzett 
Forrás: EVSI

Az U15-ös korosztály legjobbjai Nagykanizsán szerepeltek válogató versenyen, ahol Kovács Keve és Juhász Koppány került a figyelem középpontjába. Az EVSI mindkét versenyzője jogot szerzett a július 16–19. között sorra kerülő zágrábi serdülő Európa-bajnokságon való részvételre.

– A korosztályban akad 6-8 versenyző, akik közül bárki érdemes lehet az Eb-részvételre – folytatta Gyöngy Attila. – Ugyanakkor érdemes megjegyezeni, hogy Kevén idén még nem csináltak pontot az ellenfelek, míg Koppány elsősorban fizikálisan őrli fel az ellenfeleit. Mindketten a korcsoport nagy reménységű versenyzői.

Az egriek eredményei
38 kg: 1. Kovács Keve
41 kg: 1. Juhász Koppány, 3. Ónodi Olivér
44 kg: 3. Kazinczy Bálint
48 kg: 3. Farkas Péter
Juhász Imre és Jakab Norbert helyezetlenül zárt.
Csapatban: 1. ESMTK 52 pont, 2. Egri VSI 28, 3. Csepeli BC 25.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában