Kézilabda

2022.05.17. 15:22

Már az első mérkőzésen nagy előnyt szerezne a Gyöngyös

A Ligakupa 2016 óta íródó történelmében először láthatunk duplázást, amennyiben a Gyöngyös ismét a csúcsra ér.

Sike Károly

Sándor Ákos szavaira érdemes odafigyelni

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A férfi Ligakupa döntőjének 1. mérkőzése:

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Schieszl Budakalász

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szerda, 17.00. V.: Horváth P., Marton B.

A mátraaljaiak egyetlen lépésre vannak attól, hogy megismételjék a 2019-es sikert, amikor a Csurgói KK együttesét kettős győzelemmel felülmúlva hódították el a díszes serleget.

– Hazai pályán igyekszünk nagyobb előnyt kiharcolni, amivel könnyebb dolgunk lehet a budakalászi visszavágón – jelentette ki a gyöngyösiek kapusa, Nagy Benedek a klub közösségi oldalán. – A felkészülésünk a szokott módon zajlik, de azért mindenki tisztában van vele, hogy egy kupadöntőben szerepelhetünk, ami plusz motivációt ad a csapatnak.

A gyöngyösiek a csoportküzdelmek során a DEAC, az SBS-Eger és a Mezőkövesd csapatát megelőzve a „B” jelű négyes győzteseként jutottak a negyeddöntőbe, ahol a Sport36-Komló együttesét kettős győzelemmel búcsúztatták Ubornyák Dávidék. A döntőbe jutásért a NEKA gárdája következett. Az újabb oda-visszavágós párharcot az idegenbeli négygólos vereség után hazai környezetben hatgólos diadallal nyerték Kiss Dániel és Sándor Ákos edzők tanítványai.

A Ligakupában kizárólag magyar játékosok szerepelhetnek, így a gyöngyösieknél a szerb Alekszandar Tomics és Mitar Markez, a szlovák Lubomir Duris és a bosnyák Dino Hamidovic játékára ezúttal nem számíthat a szakvezetés, mint ahogy a budakalászikanál az északmacedón Daniel Djordjeszki, a montenegrói Ivan Perisics, az orosz Makszim Mikalin és a horvát Josip Juric-Grgic sem léphet pályára.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában