Atlétika

2022.05.17. 13:15

Már egy kör teljesítésével is lehet segíteni Eger városát

A 2021-ben átadott egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben körönként 1330 méteres távot lehet teljesíteni a Futókörök Napja elnevezésű rendezvényen.

B. Cs.

A Szmrecsányi Lajos Érsekkertben körönként 1330 métert lehet teljesíteni

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az ország 15 pontján lehet majd birtokba venni a rekortán futópályákat május 21-én, szombaton. Az ingyenes eseményre bárki nevezhet.

– A rajt és cél a Kemény Ferenc Sportcsarnok előtti területen lesz – mondta a heol.hu-nak a futókör létrehozásában beruházóként jeleskedő Egri Városi Sportiskola igazgatója, Kovács Géza. – A rajtszámokat szakmai partnerünk, az Egri Testedző Club szervezésében rövid regisztrációt követően osztják ki. A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) minden helyszínre 150 rajtszámot biztosít, amelyet cserélnek a jelentkezők. Egy Időben maximálisan 150-en  lehetnek a futókörön. A távolság mérése chip segítségével történik és a SZEOSZ honlapján (szeosz.hu) online követhető, melyik település hány méternél tart. A cél városonként minél nagyobb távolság (kilométer) teljesítése. A maratoni távhoz 32 kör a kiszabott penzum, de többen jelezték, hogy félmaratont tűzték ki célul. A településeknél a legtöbb kilométert összegyűjtő város 250 ezer, a második 150 ezer, a harmadik 100 ezer forint díjazásban részesül. Akik egy kört vállalnak, azzal is segítik Eger városát.

Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is. A résztvevők az azonosító számukat a helyszíni nevezés során adhatják meg. A teljesítések után járó Ötpróba-pontokat megtett kilométerek alapján szerezhetik meg. Az öt-kilenc kilométert futók egy, a 21–27 kilométert teljesítők négy, a maratoni távot elérők hat ponttal gazdagodnak.

– A SZEOSZ egyéni díjak (25, 15, 10 ezer forintos sportszervásárlási utalvány) mellett a támogatók jóvoltából óránként ajándékokat sorsol ki a résztvevők között  – emelte ki Kovács Géza. – Alapszabály, hogy egy ember bármennyit futhat vagy gyalogolhat, többször is visszatérhet a nap folyamán. Nevezési díj nincs.

Nevezés kizárólag a helyszínen május 21-én, szombaton 8 órától 16.30-ig lehetséges. A hivatalos versenyidőpont: 9.00–17.00. A versenyt Mirkóczki Ádám egri polgármester indítja útjára 9 órakor. Amennyiben az első három között lesz Eger városa, a szervezők a jutalmat jótékony célra ajánlják fel.

A tavaly először lebonyolított Futókörök Napján az ország 10 helyszínén 23.313 kilométert teljesítettek a futók.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában