Úszás

2022.06.07. 11:29

A gyöngyösi úszó megszerezte pályafutása 25. egyéni bajnoki címét

Magda Boldizsár egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött a Kaposváron rendezett Ifjúsági Országos Bajnokságon.

S. K.

Magda Boldizsár (balról) és Vaszkó Viktor. Remekül működik a gyöngyösi utánpótlás műhely

Forrás: Parafa ÚK

A Parafa Úszó Klub kiválósága a hat tagú gyöngyösi csapat legeredményesebb versenyzőjeként zárt a somogyi seregszemlén. Magda Boldizsár hat számban állt rajtkőre, 100 méter pillangón arany-, 100 és 50 méter gyorson valamint 50 pillangón ezüst-, míg 50 méter háton bronzérmet szerzett. A 100 méter pillangón aratott győzelmével megszerezte pályafutása 25. egyéni bajnoki címét. Az ezüstérmes számokban is mindössze századokkal maradt el az aranyéremtől.

Magda Boldizsár teljesítményével kiérdemelte, hogy tagja lehet a július 6–10. között Romániában esedékes LEN Junior Európa-bajnokságra utazó magyar csapatnak.

A szintén gyöngyösi színekben szereplő Pampuk Panna, Várkonyi Lili, Boári Benett, Gulyás Csaba, és Ozsvárt Bence is sikerélménnyel térhetett haza a kaposvári ob-ról. Vaszkó Viktor tanítványai közül a még serdülő korú Boári Benett és Gulyás Csaba eddigi legjobb eredményeiket megúszva nem okoztak csalódást, az idősebbek között is a középmezőny elején végeztek, csakúgy mint a lányok. Ozsvárt Bence három számban úszott B döntőt, ahol tovább javította egyéni legjobbjait.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában