Minifutball

2022.06.11. 12:35

Csodálatról és csalódottságról is beszélt a gyöngyösiek válogatott futballistája

Szétlövést követően a negyeddöntőben búcsúzott a magyar minifutball-válogatott a kassai Európa-bajnokságtól, ahol szombat este (20.15 ó) Azerbajdzsán–Románia döntőt rendeznek.

Bódi Csaba

Csoszánszki Dávidnál jó helyen volt a labda

Forrás: Minifutball Szövetség

Fotó: Czifra Maria

– Csodálatos élményt jelentett az Európa-bajnokság, rendkívül megtisztelő, hogy ehhez a csapathoz tartozhatok. Bármilyen sportágban a hazámat képviselni felemelő érzést jelent – válaszolta  a minifutball-válogatott gyöngyösi játékosa, Csoszánszki Dávid arra a kérdésre, mit adott neki az Eb-szereplés a tapasztalatokat és az élményeket illetően.

A Nagy Lajos irányította nemzeti együttes a legjobb négy közé jutásért Kazahsztán ellen mérkőzött. A rendes játékidő 1–1-es döntetlennel ért véget, így szétlövés következett. A kazahok mindháromszor betaláltak, míg magyar részről Csoszánszki és Suscsák Máté belőtte, Sós Márkó lövését viszont hárította a kapus. A történtek még élénken élnek az Energia SC-t erősítő labdarúgóban.

– Az egész csapatban maradt csalódottság, mert nem ezt terveztük – folytatta a 32 éves játékos. – Becsülettel készültünk és mindenki beleadott apait, anyait, ezért is sok mindenkiben maradt hiányérzet. De nem csüggedünk, megyünk tovább az úton!  

Tajti Bence (középen) felemelt fejjel „közlekedhetett”
Forrás: Minifutball Szövetség

A magyar válogatott először 2015-ben szerepelt Eb-n, és az utóbbi években a kontinens legjobbjai közé nőtte ki magát, a mostani tornán az első kalapból sorsolták ki. Az eddigi legjobb eredményt a 2017-es Európa-bajnokságon érte el az együttes, amikor bronzérmet nyert. A mostani kontinensviadalon a csapat tagja volt a többi között a nagypályán 95-szörös válogatott, a 2016-os Eb-n is szerepelt Juhász Roland, valamint a nemzeti csapatban 10-szer pályára lépett Czvitkovics Péter is.

Amikor arról érdeklődtünk, milyen tényezőkben kell előrelépni, hogy a jövőben eredményesebb legyen a válogatott, így felelt Csoszánszki Dávid.
– Még több munkát kell beletenni, bár szerintem becsülettel végig csináltuk a felkészülést, ez értendő mind a csapatra, mind pedig a háttérben dolgozókra, akik előtt le kalappal! A jövőben kijavítjuk a hibákat, tanulunk ezekből és szép sikerek várnak ránk. Ebben teljesen biztos vagyok.

Tajti és Fülöp is hozzátette a magáét - A magyar minifutball-válogatott kapuját a nagypályán Hevesen, Hatvanban és Egerben is szerepelt Tajti Bence védte, aki az Energia SC Gyöngyös NB II-es futsal csapatának jászapáti illetőségű hálóőre. Mezőnyjátékosként erősítette a gárdát az atkári származású, előzőleg Gyöngyöshalászon futballozott Fülöp Viktor, aki futsalban az NB I-es Aramis SE labdarúgója.

Fülöp Viktor hozzáállására sem lehetett panasz
Forrás: Minifutball Szövetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában