Úszás

2022.06.23. 09:42

Holló a Hollónak üzeni Egerből a vizes vb-re: mindent bele, Bali!

A vizes világbajnokságon 400 méteres vegyesen nyolcadik Holló Balázsnak Egerből üzent unokaöccse. Holló Gergő a megyei II. osztály 18 éves gólkirálya csütörtökön is is szurkol 4x200 méteres gyorsváltóak.

Hegoczki F. Zsolt

Holló Gergő a futballpályán szárnyal

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Holló Gergő a futballpályán szárnyal

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Egerszóláti SE játékosaként Holló Gergő 36 találattal végzett a góllövőlista élén. A sportos családban nevelkedő fiatal nyomon követi unokabátyja úszószámait, de erre a vizes vb alatt személyesen nincs lehetősége.

– A tévé előtt ülve, nagy őrjöngésben kiteljesedve szurkolunk Balázsnak – mondta Holló Gergő. – Édesapámmal, testvéremmel vagy barátnőmmel szoktunk lelkesedni a minél jobb helyezésért. A nagy zaj miatt a szomszéd eddig még nem dörömbölt át a falon. Van, amikor még magyar nemzeti szurkolói mezt is felveszünk, és ropogtatni valóval is feltankoljuk magunkat a minél élethűbb élmény érdekében. Nagyon izgulunk, hogy Balázs egy ilyen nagy világversenyen minél jobb helyezést elérhessen.

A két unokatestvér Instagramon értekezik általában. Gergő ott szokott Balázsnak gratulálni eredményeihez.
– Hatalmas tett Balázs részéről, hogy élete legjobb idejével került a 400 méter férfi vegyes döntőjébe – értékelt Holló Gergő. – A 4:10.87 perces idő, ami annyit jelentett, hogy ötödikként került a világ legjobb nyolc versenyzője közé. Gyönyörű úszás volt. A döntőbeli nyolcadik hely valahol érthető, hiszen a délelőtt folyamán kiúszta magát. Büszke vagyok, hogy a végezetül világbajnok nyolcadik helyezett az unokabátyám.

Holló Balázsnak a közeli családja a helyszínen szurkol, de portálunk kíváncsi volt arra is, hogy a távolból vajon Holló Gergő mit üzen az Egri Úszó Klub kiválóságának.

– Mindent bele! – kürtölte világgá a futballista Holló. – Az eddigi eredmény is szép volt, ha ennyi meg lesz, én már boldog leszek, s ehhez képest, ha tud még rátenni Balázs, akkor próbálja meg. Utána meg, ha jön haza Egerbe, akkor szokásosan ünneplünk kettesben. Néha kell egy kis kiengedés is. Sokat van versenyen távol a hősi várostól, de amikor itthon tartózkodik, szoktunk együtt lenni. Ilyenkor érdeklődik a fociról, milyen meccseink voltak, hogy szerepeltünk, mit értünk el. Én meg az úszásáról kérdezgetem meg hogy merre járt a nagyvilágban. Igyekszem okulni az elhangzottakból.

Információink szerint Holló Gergő az egri strandon dolgozik nyári munkán. Azaz hiába van távol a vizes vb-től és hiába futballista, a közös nevezőtől nem tud elszakadni. Budapesten és Egerben is a víz az élet alapja.

Címkék#úszás#vb
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában