Röplabda

2022.06.23. 14:31

Stabil lábakon a GYRSE utánpótlása

A sástói Mátra Táborban tartotta évzáró bankettjét a Gyöngyösi Röplabda SE, ahol szakmai vezetőként Farkas László értékelte a maguk mögött hagyott időszakot.

S. K.

A lányok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a röplabda

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az előző szezonokhoz képest sikerült jelentősen megerősíteni az utánpótlás bázisunkat, jelenleg 140 gyermek tanulja nálunk a sportág alapjait – jelentette ki Farkas László. – A 2022/23-as szezonban már az NB II-es felnőttcsapat mellett három-három fiú és lány utánpótlás együttest versenyeztetünk a 15 évesektől egészen a felnőttekig. Emellett a pásztóiakkal való együttműködésnek köszönhetően a nógrádi U20-as fiúk is GYRSE II. néven a mi szárnyaink alatt szerepelnek majd a korosztályos bajnokságban.

Daniel Oravec tavaly nyáron érkezett a gyöngyösiekhez, a szerepvállalásához nagy reményeket fűzött a klubvezetés. A szlovák szakember korábban három bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a Vegyész RC Kazincbarcika felnőtt együttesével tudását pedig a Gyöngyösön is kiválóan kamatoztatja. A tréner oroszlánrészt vállalt a mátraaljai egyesület alapjainak kiszélesítésében.

– Egyértelműen ebben látjuk a jövőt, csak azzal tudjuk hosszú időre stabil alapokra helyezni a klubot, ha nagy a merítési lehetőség – folytatta Farkas László. – A NB II. Keleti csoportjában idén negyedik helyen zárt GYRSE felnőtt csapatában több mérkőzésen öt-hat utánpótláskorú játékos is helyet kapott, s ezt a számot a jövőben szeretnénk bővíteni. Tudni kell, hogy ez nem az a sportág, ahol azonnal sikereket érhetünk el, türelem és kitartó munka szükséges az előre lépéshez.

Hetedszer a homokon - A Gyöngyösi RSE hetedik strandröplabda bajnokságára női, férfi és utánpótlás párosok jelentkezését is várják. A gyöngyösi strandon zajló három fordulós bajnokság első tornáját július 2-án rendezik, majd augusztus 6-án és augusztus 20-án jön a folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában