Birkózás

2022.07.19. 14:25

Bronzérmes az egri birkózó a zágrábi Eb-n

Kovács Keve személyében egri érmest köszöntöttek a zágrábi U15-ös Európa-bajnokságon. Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) kiválósága a kötöttfogásúak 38 kilogrammos súlycsoportjában állhatott dobogóra.

S. K.

Juhász Koppány (balról), Madarasi Gábor és Kovács Keve

Forrás: MW

– Keve végig remek teljesítményt nyújtott, nagyon elégedett vagyok a kontinestornán látott szereplésével – jelentette ki Madarasi Gábor. 
Az egri szakember a válogatott edzőjeként is tevékenykedik, így végig testközelből követhette a dobogóra vezető utat.
– A küzdelmeket a nyolcaddöntőben kezdte, ahol az izraeli Maksim Meyzenberg legyőzését követően a negyeddöntőben a moldáv Igor Cazacot is felül múlta – idézte fel a történéseket Madarasi Gábor. – Az elődöntőben a későbbi győztes azeri Ali Sujayev már túl nagy falatnak számított, aki fizikálisan egyértelműen tanítványom fölé nőtt. Végül a harmadik helyért rendezett mérkőzés is tartogatott sikert, Kovács Keve az észt Mario Kaljolával szemben technikai tussal szerezte meg a bronzérmet.
A szintén egri Juhász Koppány a 41 kilogrammosok között a 16 közé jutásért a görög Dimitriosz Dimopulosszal szemben, drámai körülmények között szenvedett vereséget, s ezzel számára idő előtt véget ért a kontinenstorna.
A 2019-es lengyelországi U15-ös Európa-bajnokságról szintén egriként Borosi Henrik ezüst-, Osváth Nagy Noémi bronzéremmel térhetett haza. 

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában