Labdarúgás

2022.07.12. 10:33

Egerszalókon gólgyáros vette át az irányítást

A helyi értékeket megtartva, játékos-edzőként Montvai Tibor vezetésével kezdte el a felkészülést az elmúlt idényben ezüstérmes Egerszalók SE megyei I-es csapata.

B. Cs.

Montvai Tibor korábban már tevékenykedett játékos-edzőként

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Azok után, hogy Sivák Sándor három év múltán távozott az egerszalóki kispadról, új edző után kellett nézni a klubnak. Varga István polgármester és egylet vezetésében szerepet vállalók arra a döntésre jutottak, hogy házon belül oldják meg a trénerkérdést.

– Váratlanul ért a felkérés, mert úgy éreztem, hogy a tavalyi idényben szerzett 20 gól után idén is elsősorban a pályán számíthat rám a vezetés és a csapat. Szülőfalumról lévén szó és egyéb körülményeket figyelembe véve aztán igent mondtam a felkérésre – közölte az NB I-ben 2003 és 2012 között 179 mérkőzésen 53 gólt szerzett Montvai Tibor.

A 2022/23-as idényre történő felkészülést hétfőn elkezdett gárdához eddig négyen csatlakoztak. 

Az elmúlt három idényt a Marshall ASE színeiben töltött és ott 37 bajnoki gólt szerzett Danó Zsolt visszatér nevelőegyesületéhez. Hímer Gergő Besenyőtelekről, Terjék Balázs Herédről, Leffler Sándor pedig Domoszlóról teszi át a székhelyét a szalókiakhoz. Utóbbi játékos kapus, amiből az is látható, hogy az eddigi alapember, Varsányi János várhatóan nem lesz tagja a keretnek. Az már eldőlt, hogy Sebe Attila és Sebe Márk (mindkettő Füzesabony SC-Erőss út) távozik, és nem kizárt, hogy lesznek újabb labdarúgók, akik máshol folytatják a pályafutásukat, de a sorsuk még nem dőlt el.

A gólerős támadó szükség esetén még a pályán belül is segíthet csapatának 
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Akadnak próbajátékosok, akikkel ismerkedünk, ám legalább ennyire fontos, hogy – csak néhány nevet említve – értékeink közül sikerült megtartatunk Halász Dominikot, ahogy számíthatok az ikonként kezelt Ficzere Péterre, a rutinos Busai Barnára és az ugyancsak fontos pillért jelentő Szöllősi Richárdra. Velük együtt erős, ütőképes csapatot szeretnénk alkotni, amely a gárda – a nehezedő gazdasági körülményeket miatt szerényebb lehetőségek között – bárkivel szemben pariban lehet a megyei I-es mezőnyben. Korábban Felsőtárkányban már tevékenykedtem játékos-edzőként, így nem ismeretlen számomra a kettős tisztség. 

Még véletlenül sem akarok a fiatalok elé törni, elsősorban a cél, hogy segítsem őket a fejlődésükben azzal együtt, hogy eredményességben hasznára váljanak a csapatnak – vetítette előre a 43 éves szakember.

A szalókiak július 15-én, pénteken 19 órától a Bélkő SE-Bélapát csapatát fogadva játsszák első edzőmeccsüket, majd jövő szombaton az Eger SE NB III-as gárdájával mérkőznek, egy héttel később pedig az SBTC vendégei lesznek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában