Labdarúgás

2022.07.06. 18:13

Gyöngyösi AK: Márkus 23 gólig jutott, Váradi az első érkező

Egy valamire egész biztosan nem panaszkodhattak a Gyöngyösi AK futballistái a 2021/22-es idényben, ez pedig a játéklehetőség.

B. Cs.

A 20 éves Márkus Marcell (jobbra) 23 gólig jutott

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az NB III-ból történt tavalyi kiesést követően szinte teljesen kicserélődött a zöld-fehér együttes kerete. Az edzőként Majzik Zoltán vezette felnőtt gárda jócskán a saját utánpótlásból merítve vágott neki az bajnoki évnek. Az U19-es korosztályú gárdára épülő megyei I. osztályú csapatban ezzel együtt szerepeltek ifjabb, 16–17 éves labdarúgók is. 

Ez az állapot azt is magával hozta, hogy több fronton kellett helyállni a fiataloknak.

– Nem volt egyszerű összehangolni a munkát, különösen az utolsó hónap alakult zsúfoltan, amikor egyesek hetente két-három meccset játszottak, nem beszélve az iskolai elfoglaltságokról – mondta Majzik Zoltán. – Az előző évben kitűzött céltól azonban nem térünk le, igaz, nincs is okunk a változtatásra. Alapként a felfelé áramlás biztosítása szerepel, ezzel párhuzamosan a mérkőzés-terhelés, valamint a felnőtt szint jelentette gyorsabb és keményebb futballhoz edződés.

Mindez lehetőséget adott arra, hogy kiderüljön, ki és mennyire bírja a fokozott tempót, illetve hol lehet leghasznosabb tagja a csapatnak. Igaz, az is előjött, mely posztokon szorul erősítésre a gárda.

– Tárgyalunk játékosokkal, három-négy érkező lehetséges, közülük azonban egyelőre csak Váradi Zoltánnak történt megállapodás. A 22 éves szélső a hevesiektől igazol hozzánk – tette hozzá a tréner.

Váradi Zoltán (balról) a GYAK-nál folytatja pályafutását
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 2021/22-es pontvadászatot 28 mérkőzésen szerzett 46 ponttal a hetedik helyen zárta a GYAK csapata. A tehetségét már az NB III-ban is bizonyított Márkus Marcell gólérzékenységével ezúttal is kiemelkedett. A 20 éves futballista 23 találattal a negyedik helyen végzett a legeredményesebb góllövők között. Nagy kincs ő a gyöngyösieknek, akinek megtartása fontos feladatnak számít a nyári felkészülést július 11-én kezdő együttesnek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában