Búvársport

2022.07.12. 12:37

Mozsár és Varga ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét az Egyesült Államokban

Újra köszönthettek gyöngyösi és egri dobogóst az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékokon.

B. Cs.

Varga Krisztina (jobbra) harmadik érmét szerezte Birminghamben

Forrás: Magyar Búvár Szakszövetség

A második versenynapon a mieink egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek. Közülük az uszonyos gyorsúszás 100 méteres versenyszámában Varga Krisztina (Búvár és Vízisport Klub Eger) ezüstérmet szerzett, miközben az aranyat az 50 méteren is diadalmaskodó Senánszky Petra nyerte. 

A Mátrai Erőmű BK kiválósága, Mozsár Alex a 200 méteres felszíni úszásban másodikként csapott célba, majd pedig ötödik zárt a Hamlin Matthew, Kiss Nándor és Bukor Ádám összeállítású 4x100 méteres férfi felszíni váltó tagjaként.

Egy nappal korábban Mozsár Alex a 400 méteres felszíni úszásban 2:56:87 perces idővel Világjátékok-rekorddal szerzett aranyérmet. Varga Krisztina 50 méteres uszonyos gyors számban bronzérmet szerzett, míg a női 4x100-as felszíni váltó tagjaként Suba Sára, Senánszky Petra és Károlyi Csilla társaságában ezüstérmesként zárt.

A magyar küldöttség két versenynap után négy arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal a hatodik helyen áll az éremtáblázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában