Triatlon

2022.07.06. 17:30

Sprinttávon két bajnoki aranyérem jutott az egrieknek

Katona-Mező Ildikó erős futásának köszönhetően szerzett aranyérmet a női szenior II. kategóriában, míg a szenior IV-es nőknél Fodor-Fejes Adrian Adél stabil versenyzéssel ért első helyen a célba a sprinttávú országos bajnokságon.

B. Cs.

Katona-Mező Ildikó és Fodor-Fejes Adrian Adél

Forrás: Forrás: EFTK

A bajai rendezvényen ugyancsak egri színekben szereplő és a verseny legnépesebb, 30 indulót felvonultató kategóriájában rajtoló Katona Zsolt és Lajszner Attila a mezőny első felében végzett. A több mint 600 nevező miatt két nap alatt zajlottak a futamok. 

– A versenyzőket 30 Celsius-fok feletti kánikula fogadta, ami főleg a gáton futást tette különösen nehézzé – mondta Lajszner Attila. – Az úszást a Duna mellékágában, a Sugovicában bonyolították le, amelyben a víz már nyomasztóan meleg, 28–29 Celsius-fokos volt. Ez már egy sima strandolásnál is meleg, nemhogy versenyszerűen úszni benne. A kerékpározás körpályán haladt, több 90 fokos kanyarral, körforgalommal és gépkocsilassítókkal tarkítva.

Az egriek eredményei

Szenior II., nők: 1. Katona-Mező Ildikó (Egri Futó és Triatlon Klub) 1:17:46 óra, 3. Garabás Gizella (EVUK Gyógytanuszoda) 1:22:10. 

Szenior IV., nők: 1. Fodor-Fejes Adrian Adél (EFTK) 1:25:30. 

Szenior II., férfiak: 9. Katona Zsolt 1:12:39, 13. Lajszner Attila (mindkettő Egri Futó és Triatlon Klub) 1:14:27.


 

Címkék#OB#sprint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában