Forma-1

2022.07.29. 17:50

Gasly: Sebastian mindenképp hiányozni fog a Forma-1-nek

A 37. Magyar Nagydíj eddig legnagyobb szenzációjának mindenképpen Sebastian Vettel bejelentése számított. A négyszeres világbajnok csütörtökön tudatta a világgal, hogy az év végén visszavonul a versenyzéstől.

Surányi Géza

Pierre Gasly mindig felnézett Vettelre

Forrás: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Így természetesen mindenki arra volt kíváncsi, hogy a mezőny többi tagja mit gondol erről és mit szól a visszavonuláshoz. Az egyik legilletékesebb ennek a kérdésnek a megválaszolására Pierre Gasly, akivel Vettel rövid ideig együtt dolgozott a Red Bull programban és utána sem szakadt meg a kapcsolat.
–  Sebastian mindenképp hiányozni fog a Forma-1-nek, mivel a sportág legendás alakja. Ha csak a számokat nézzük, azok azt mutatják, négy világbajnoki címe, számos győzelem és első rajtkocka áll a neve mellett. Ehhez egy szókimondó, karakteres személyiség társul – vélekedett Gasly. 
Az Alpha Tauri versenyzője jól emlékszik a közös munkára Vettellel. 

–  Mindig felnéztem rá. Amikor 2014-ben bekerültem a Red Bull programba, ő akkor töltötte az utolsó évét a csapatnál. Láttam, hogy milyen keményen dolgozik és mennyire elkötelezett a sport iránt.

Vettel a következő évben a Ferrarihoz szerződött, de ezután is lehetett számítani. – 2016-ban megnyertem a GP2-es bajnokságot, de nem tettek át a Forma-1-es csapatba. Felhívtam Sebastiant. Csak öt percre akartam zavarni, hogy a tanácsát kérjem, és hogy miként kezeljem a helyzetet. A beszélgetés másfél órásra sikeredett. Akkor már a Ferrari versenyzője volt, és nem éppen az volt a legfontosabb dolga, hogy engem tanácsokkal lásson el, mégis kilencven percet szánt rám. Ezután mindig szoros kapcsolatot ápoltunk, időnként együtt is vacsoráztunk – árulta el Gasly.

Vettel és Gasly nemcsak abban az egy esetben beszélt telefonon.

– Amikor 2020-ban megnyertem az Olasz Nagydíjat, akkor is felhívott és gratulált, aminek nagyon örültem. Persze annak még jobban, hogy Franciaország elnöke, Emmanuel Macron is telefonált. Éppen akkor, amikor a versenyt elemeztük ki a csapattal, így nem vettem fel. De hangüzenetet hagyott. Amikor visszahallgattam lilabőrös lettem! 

Arra kérdésre, hogy esetleg szívesen vezetne jövőre Vettel helyén az Aston Martinnál, Gasly egyértelműen nemmel felelt.

– Szerződésem van a Red Bullal, amely az Alpha Tauri csapathoz köt. Mindig szeretem kitölteni a szerződésem, ezért nincs miről beszélni. Nem kérdés, hogy a Red Bull nélkül nem lennék a Forma-1-ben és ez már a kilencedik közös évünk. Amit tettek értem, azért örökre hálás leszek.

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában