Szabadidős lovasok

2022.08.07. 11:29

135 fiatal lovas versenyzett Szilvásváradon + fotók

Díjlovaglásban, díjugratásban és ügyességi pályán is versenyeztek a gyerekek.

T. B.

Fiatalok versenyeztek

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Százharmincöt gyermek és fiatal lovas közel száz lóval nevezett a Szilvásváradon megrendezett amatőr versenyre. A szabadidős lovasoknak szombaton rendeztek versenyt a stadionban, ahol ügyességi pályán, díjugratásban és díjlovaglásban mérhették össze tudásukat. Voltak, akik futószáras versenyszámokban indultak, akik pedig már jobban kezelték a lovakat, azok önállóan hajtották végre a feladatokat. A díjlovaglásban is különböző nehézségű gyakorlatok voltak, az ugrató akadályokon pedig több magasságon, illetve több szabályrendszer szerint (például pontgyűjtés, stílusverseny, ideális idő, hibaidő) teljesítették a pályát. Az ügyességi pályát is több nehézségi fokozaton építették meg.

 

Az ügyességi versenyszámok közül Vasvári Nadin kettőt is megnyert, de nyert Vasvári Zara, Mitró Eszter és Vargha Viktor is. Díjugratásban Takács Kata, Szabó Alina, Medve Daniella, Kovács Rebeka nyerték a legrangosabb számokat, míg a díjlovasok közül a legnehezebbeket, az E8 és az A3 versenyszámokat Szaller Hanna, illetve Fuchs Natália nyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában