Hegyi kerékpár

2022.08.04. 19:15

A Bükk Hegyikerékpár Maratont az elhivatottság és az elkötelezettség viszi előre

Több mint húsz éve indította útjára hegyi kerékpáros versenyét Nagy Ádám. A rendezvény kiállta az idők próbáját, olyannyira, hogy idén öt futammal és az utánpótlás számára kiírt Titán-kupával már a 22. Bükk Hegyikerékpár Maraton várja az indulókat.

Bódi Csaba

A Bélkő-hegy környékén tekerni nem mindennapi élménynek számít

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A két évtizedes múlt jó néhány változást hozott a verseny történetében, egyetlen állandótól eltekintve. Ezt pedig Nagy Ádám személye jelenti. Miközben a hasonló megméretések sorra felnőttek, majd elsorvadtak, a Bükk Hegyikerékpár Maraton megmaradt a sportági palettán. Köszönhető ez az új kihívásokhoz történő alkalmazkodásnak, a modernizációval együtt járó fejlesztéseknek és fejlődésnek, nem mellékesen pedig azoknak a partnereknek, akik mögötte álltak és/vagy mögötte állnak a rendezvénynek. Helyszínként Szilvásvárad, Eger és Felsőtárkány után – ahogy tavaly – jelenleg is Bélapátfalva tárja ki kapuit a bringások előtt. Jócskán betudható ez a település polgármesterének, a fővédnöki tisztséget magára vállalt Ferencz Péternek.

– A tavalyi létszám jelenti a kiindulópontot, vagyis mintegy 500 nevező áll rajthoz vasárnap délelőtt – mondta a heol.hu-nak Nagy Ádám.

– Ez a mezőny a hozzátartozókkal együtt tekintélyesnek számít egy olyan kisváros, mint Bélapátfalva esetében. Az már a régmúlt, amikor másfélezer indulót regisztráltunk, azóta sokat változott a világ. Most azt kell pozitívumként értékelni, hogy bőven akadnak újoncok a mezőnyben, azzal együtt, hogy szinte az egész országot lefedik a nevezők. Megyénkből Eger, Gyöngyös és Felsőtárkány bringásai képviseltetik magukat.

Nagy Ádám igyekszik a szervezésbe is bevonni a fiatalokat, miközben a trendeket követve alakítja a versenykiírást, a viadalt megelőző felvezetést és a kapcsolódó rendezvényeket.

Utóbbiakat illetően a Bükk Outdoor Sport EXPO és a négy korosztályban (U7, U9, U11, U13) szombaton zajló Titán-kupa a visszatérő programot sorát gyarapítja. A fő napot jelentő vasárnapon az alsó bányaudvarként ismert helyszínről öt kategória indulói kezdik meg a tekerést. A legrövidebb teljesítendő távot a 12, a leghosszabbat pedig a 77 kilométer jelenti.

Főszervezőként Nagy Ádám mögött jelentős múlt áll
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

22. Bükk Hegyikerékpár Maraton 

Augusztus 6., szombat
10.00–18.00: Bükk Outdoor Sport EXPO, 
16.00–17.00: Titán-kupa (U7, U9, U11, U13)
Augusztus 7., vasárnap
9.00–15.00: Bükk Outdoor Sport EXPO, 
9.55: 1. rajt, pedelec futam (51 km)
10.00: 2. rajt, hosszútáv (77 km)
10.00: 2. rajt, középtáv (51 km)
10.15: 3. rajt, rövidtáv (30 km)
10.20: 4. rajt, minitáv (12 km)
11.30: A célba érkezőknek tésztaparti
13.00: Eredményhirdetés (mini, rövid, pedelec)
15.00: Eredményhirdetés (közép, hosszú)

 

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában