Labdarúgás

2022.08.31. 11:21

A Hatvani Lokomotív szeniorjai Nikl Gábor mesternégyesével tették le a névjegyüket

Két új korosztállyal bővítette létszámát a Hatvani Lokomotív SE labdarúgó-szakosztálya. A Gömöri Ottó irányította öregfiúk győzelemmel mutatkoztak be a Pest megyei mezőnyben.

Bódi Csaba

A Hatvani Lokomotív-OK-TAT 60 öregfiú csapata

Forrás: Hatvani Lokomotív SE

A Loki esetében Nikl Gábor jelenti a kulcsfigurát, legyen szó a szervezésről vagy a pályán mutatott teljesítményről. A hajdani kétszeres megyei gólkirály (2003, 2004 - FC Hatvan) elképzeléseinek megvalósításához azonban még nagy szükség volt néhány személy támogató együttműködésére, hogy tervek valóra váljanak.

– A Loki megyei II. osztályban szereplő felnőttcsapatának egyik márciusi mérkőzés előtt körbe néztem az öltözőben, és azt vettem észre, hogy a 15 játékosból 12 betöltötte a 34. évet, akkor gondolkoztam el az új korosztály szervezésében – emlékezett Nikl Gábor. – A Lokomotív SE elnökasszonya, Kecskés Éva és párja, Jávor Zoltán minden segítséget megadott az induláshoz, biztosítva a pálya és öltöző használatot, sőt az adminisztrációs feladatok elvégzését is felvállalva. Nekem a játékosok megkeresése, az utazás mellett a mérkőzések utáni étkezés megszervezése és a támogatók felkutatása jelentette a fő feladatot. Névadó szponzorként az OK-TAT 60 Kft. vezetője, Szombati Lajos állt mellénk, akinek hála sok segítséget kapunk a jövőben.

Nikl Gábor Simon Sándorral karöltve Heréden már szervezett öregfiú csapatot, amely elsőként Heves megyében szeniorbajnokságban indult, sőt, jelenleg is ott szerepel. 

– Tudtam jól, milyen munkával jár egy ilyen csapat összekovácsolása, de a vezetőség az első pillanattól kezdve itt is mindenben partner volt – emelte ki Nikl Gábor. – Nagyon szerettünk volna Heves megyében indulni, de Pest megyében a legtávolabbi csapat is közelebb volt, mint Heves megyében a legközelebbi. Ezért gazdasági okok miatt döntöttünk számunkra közelebbi bajnokságban történő indulás mellett. A játékosok Hatvan vonzáskörzetében élnek, aki szabadidejükben azt végzik, amit a legjobban szeretnek: futballoznak. Igazi Grassroots egyesület a miénk, amelynek tagjai a labdarúgás iránti szeretetet képviselik és adják tovább a fiatalabb generációnak. Célunk, hogy hosszú távon lehetőséget biztosítsunk a labdarúgás szerelmeseinek és minél eredményesebben teljesítsünk a bajnokságban. 

– Ahogy a fiatalabbak esetében a szakmai igazgatói tisztséget, úgy a szenioroknál az edzői posztot Gömöri Ottó vállalta fel. A mester nagy rutinnal rendelkezik és büszkék vagyunk rá, hogy tapasztalatával segíti csapatainkat – fogalmazott Kecskés Éva.

A Pest megyei Öregfiú bajnokság Keleti csoportjának 1. fordulójában a tavalyi negyedik helyezettet núlták felül a hatvaniak. A történelmi mérkőzésen szoros csatában a Loki a mesternégyesig jutott Nikl Gábor vezetésével szerezte meg az első győzelmét. 

HATVANI LOKOMOTÍV SE-OK-TAT 60–GÖDÖLLŐI SK 4–3 (3–1)

Hatvan, Lokomotív Spt., 30 néző. V.: Dajkó Tamás (Klenovics R., Bálint).
LOKI: Kozsa Tibor – Sára Ágoston, Gyurovics Péter, Kiss Sándor, Kis Gábor – Abelovszki Róbert, Szabó Zsolt, Parádi János, Golfjár Csaba – Rusai Zoltán, Nikl Gábor. Cserék: Hajdú László – Szász Szilamér, Fehér István, Gohér Gábor, Tóth Norbert, Kovács Zsolt. Edző: Gömöri Ottó.
Gól: Nikl (15., 31., 35., 81. – 11-esből), ill. Pintér (20.), Rab (46.), Szabó L. (51. – 11-esből).
Jók: Nikl, Gyurovics, Kiss S., Szabó Zs., Parádi. 
Gömöri Ottó: – Voltak és lesznek hiányosságok, de nagyot küzdöttünk a győzelemért. Látva az örömteli arcokat, megérte, főleg úgy, hogy a harmadik félidőt is megnyertük. Gratulálok a csapatnak!
Következik: Lokomotív–Veresegyház, szeptember 8., csütörtök, 17.00.

Döntetlennel rajtolt a HLC – A másik megyei vonatkozású mérkőzésen: Hévizgyörk–Heréd 2–2 (0–0). Gól: Tari (54.), Molnár Z. (75.), ill. Gedei (76.), Tóth P. (78.)

 

Címkék#öregfiúk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában