Triatlon

2022.08.18. 12:45

A száraz folyómeder és a poros talaj sem gátolta az egriek eredményességét

Az Egri Futó és Triatlon Klub, valamint az EVUK Gyógytanuszoda indulói öt medállal tértek haza a 6. Jándi Tisza-parti tereptriatlon-versenyről.

B. Cs.

A Jándon szerepelt egriek (balról): Szemán Gellért, Szemán János, Gergely Mónika, Garabás Gizella, Fodor-Fejes Adrian Adél és Lajszner Attila

Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

A ranglista versenysorozat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állomásán Fodor-Fejes Adrian Adél, Lajszner Attila és Garabás Gizella sikeresen teljesítette az M távot.

– Ez valójában a sprint távnak felel meg – magyarázta Fodor-Fejes Adrian Adél.

– A 600 méter úszásra a gyors sodrású folyóban került sor, ám a táv igazából csak mintegy 520 méter lehetett, mert a Tisza apadása miatt a további részt a száraz mederben, futva kellett megtenni. A 12 kilométeres terepkerékpározásban szintes kihívás nem szerepelt, inkább a kemény és poros talajjal kellett megküzdeni. A bolyozás nem járt semmilyen előnnyel, inkább hátrány okozott, mert a hátul lévők a felverődő por miatt nem láttak jól és kisebb sebesség miatt nem érződött a boly szívóhatása. A befejező számot, a négy kilométeres futást a folyó gátján és medrében, továbbá az ártéri erdőben kellett teljesíteni. A 30 Celsius fokos hőséget enyhítette, hogy a kerékpáros és a futópálya többnyire árnyékos helyen haladt. 

A váltóban győztes Egri Leánykák triója (balról): Garabás Gizella, Fodor-Fejes Adrian Adél, Gergely Mónika 
Forrás: EVUK Gyógytanuszoda

Az S távon (400 méter úszás, 9 kilométer kerékpározás, 2 kilométer futás) remekül szerepelt Szemán Gellért (EVUK) a serdülőknél az 1., míg abszolútban a 2. helyezést érte el. Sajnálatos módon rossz pályajelölés miatt többet futott a fiatal versenyző, aki az Egri Vitézek váltó tagjaként édesapjával, Szemán Jánossal és Lajszner Attilával triót alkotva, mindössze egy másodperccel maradt le az első helyről.

Az egriek jándi eredményei, egyéni

S táv, serdülő fiúk (14–15 évek): 
1. Szemán Gellért EVUK Gyógytanuszoda 36:17 perc
M táv, szenior nők (40–59 évesek):
1. Garabás Gizella (EVUK Gyógytanuszoda) 1:00:02 óra
2. Fodor-Fejes Adrian Adél (Egri Futó és Triatlon Klub) 1:05:26
M táv, szenior férfiak (40–59 évesek):
4. Lajszner Attila (Egri Futó és Triatlon Klub) 56:57
 

Váltó


Női +133 éves kategória: 1. Egri Leánykák (Garabás Gizella, Fodor-Fejes Adrian Adél, Gergely Mónika) 24:35 perc
Férfi 55–132 éves kategória: 2. Egri Vitézek (Lajszner Attila, Szemán János, Szemán Gellért) 21:21

Címkék#terepsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában