Kézilabda

2022.08.19. 15:24

A támadójátékot még csiszolják a füzesabonyi nők

A XVI. kerületi KMSE ellen aratott 39–24-es kistarcsai győzelmet követően, váci fiatalokból álló együttessel játszotta második nyári edzőmérkőzését a STAVMAT Füzesabonyi SC NB II-es női csapata. 

Sike Károly

Lányi Gabriella (a labdával) a jövő évi csapatban is fontos láncszem lehet

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A védekezésünk 40 percig már jól működött – jelentette ki a mérkőzést követően a füzesabonyiak nyáron kinevezett új edzője, Gyöngy Márió. – Ugyanakkor támadásban a rendezett védelem ellen még sokat kell javulni. Eddig jobbára a fizikális felkészítésre helyeztük a hangsúlyt, a játékban megmutatkozó hiányosságok leginkább az összeszokatlanságból fakadnak.

A keret nagy részét továbbra is helyi és helyi kötődésű játékosok alkotják.

Ami az újonnan érkezőket illeti: ismét füzesabonyi színekben szerepel a Gárdony-Pázmánd NNK csapatától hazatérő Bocsi Szonja és az Eszterházy SC gárdájától érkező Dohány Vanda is. A 2017/18-as szezonban a Vasassal az NB I-ben is bemutatkozott irányító, átlövő Menyhárt-Hanusz Boglárka, Kecskemétről teszi át a székhelyét. Tóth Dorinát Mezőkövesdről, Juhász Enikőt Hatvanból igazolták, míg Ludvig-Titze Kitti szülés után áll ismét csatasorba. Az NB II. Északkeleti csoportjában tavaly ezüstérmes csapatból Szarvas Nóra, Blaskó Viviána és Petrovics Anna a szintén NB II-es Hatvani KSZSE együtteséhez igazolt.

A szeptember 10-én esedékes bajnoki rajtig még négy edzőmérkőzés vár az FSC-re.

A csapat augusztus 27–28-án hatvani felkészülési tornán vesz részt ahol három találkozó szerepel a programban, majd szeptember 2-án a szintén harmadosztályú gödiek vendégeként tartanak főpróbát Kriston Nikolették. Az NB II. Északkeleti csoportjának 1. fordulójában STAVMAT Füzesabonyi SC–Karpati Uzshorod mérkőzést rendeznek a Teleki Blanka Általános Iskola csarnokában. Az ungváriak idén nyáron kapcsolódtak be a magyar versenyrendszerbe.

A második nyári felkészülési mérkőzésen:
 

STAVMAT FÜZESABONYI SC–DUNAKANYAR KÉZILABDA KFT. 29–30 (13–11)


Füzesabony, Teleki Blanka Ált. Isk., 30 néző. V.: Aczél A., Nagy L.
FSC: Végh L. – Kriston 3, Ludvig-Tietze, Lányi G. 1, Menyhárt-Hanusz 9 (3), Bocsi Sz. 2, Szentkeressy-Kovács 5. Csere: Tóth D. (kapus), Tamás Cs., Dohány V. 5, Szabó L., Kovács V. 4, Kállai G. Edző: Gyöngy Márió
AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA. 6. perc: 1–2, 12. p.: 6–5, 18. p.: 7–6, 24. p.: 9–8, 36. p.: 17–14, 42. p.: 21–16, 48. p.: 24–20, 54. p.: 25–26.
KIÁLLÍTÁSOK: 6, ill. 10 perc.
HÉTMÉTERESEK: 4/3, ill. 6/6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában