Labdarúgás

2022.08.14. 17:40

Az Eger SE megtörte a gól- és pontcsendet a Viharsarokban

Két vereség után őszi harmadik bajnoki mérkőzését már megnyerte, mi több, idegenben játszva gólt sem kapott az Eger SE harmadosztályú csapata az NB III. Keleti csoportjának 3. fordulójában.

Bódi Csaba

Egriek Csabán: mentek, lőttek, győztek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

BÉKÉSCSABA II.–EGER SE 0–3 (0–1)

Békéscsaba, Kórház utca, 150 néző. V.: Dobai János (Dobos, Pálinkás).
BÉKÉSCSABA: Tóth A. – Rajsli (Marik, 46.), Sipaki (Boros, 70.), Szabó Cs., Bor – Balla, Trescsula, Pap Sz., Babinyecz, Bónus – Oláh Á. Edzők: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

EGER: Szalay – Papp K., Burger, Juhász G. – Dobler, Jónyer (Rébék, 62.) – Kispál (Berki, 90.), Hegedűs D., Nagy G. (Mezey, 90.), Hadnagy – Simon A. Vezetőedző: Szekeres Adrián. 

A két mérkőzés után rúgott gól és pont nélkül a tabella alján szerénykedő gárdák összecsapása az egrieknek kiválóan kezdődött. Alig telt el tíz perc, amikor az ESE vezetést szerzett. A bal szélről középre adott beadásra Simon Attila érkezett jó helyen és jó ütemben (0–1). A fiatal hazaiak hiába fáradoztak az egyenlítés érdekében, ez sem az első játékidőben, sem a szünet után nem hozott gólt. Nem úgy a vendégek esetében, akik a 66. percben Nagy Gergely nagyszerűn eltalált lövésével növelték előnyüket (0–2), majd pedig Simon Attila villant újra. A 39 éves gólvágó a 74. percben szabadrúgásból vette be a lila-fehérek kapuját (0–3). Az egrieknél láthatóan felszakadt a gát, ami előzőleg nyomasztóan hatott. A Kórház utcai látogatók győzelmének jogosságot nem férhetett kétség.

GÓL: Simon A. (11., 74.), Nagy G. (66.).

JÓK: Oláh Á., Pap Sz., ill. Simon A., Szalay, Burger, Juhász G., Papp K.

NAGY SÁNDOR: – Bármennyire is furcsa, az eredmény ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hiszen a srácok nagyon akartak és jól játszottak. Egyedül a helyzetkihasználásban van nagy problémánk, amíg ezen nem tudunk változtatni, addig hiába várjuk a sikereket – mondta az edző a bmsextra.hu-nak.

SZEKERES ADRIÁN: – A játékosok rengeteget tettek azért, hogy ma győztesen és kapott gól nélkül hagyják el a pályát. Kicsit változtattunk az eddigi rendszerünkön, ez nagyon kevés idejük volt a srácoknak adoptálni. Szerencsére sikerült, minden idegszálukkal arra törekedtek a fiúk, hogy ezt megvalósítsák. Mint ahogy az elmúlt hetekben, ez elmúlt napokban is kőkeményen dolgoztak a játékosok, de kellett egy kis idő, hogy elhiggyék, magasabb fordulatszámon és pontosabban is tudnak játszani. Ahogy az első két meccsen elszenvedett vereséget, úgy ezt a győzelmet is a helyén kell kezelnünk és készülni a szerdai a mérkőzésre – értékelt a szakember a klub közösségi oldalára feltöltött videóban.

KÖVETKEZIK: Eger SE–Füzesgyarmat, augusztus 17., szerda, 17.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában