Labdarúgás

2022.08.21. 13:25

Az Eger SE nem tudta levédekezni a kis Loki szögletrúgásait

Háromgólos vereséget szenvedett az Eger SE csapata vasárnap délben Debrecenben, az NB III. Keleti csoportjának 5. fordulójában.

Bódi Csaba

Jónyer Kristóf (jobbra) gólja csak a szépítéshez bizonyult elegendőnek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

DVSC II.–EGER SE 4–1 (2–0)

Debrecen, DEAC Sporttelep, 300 néző. V.: Vinter Béla Gábor (Márkus, Elek).
DVSC: Erdélyi – Takács B., Tordai,  Szabó K. – Bökönyi (Sustyák, 68.), Horváth Z. (Zahuczky, 84.), Farkas T., Major, Fábián – Rácz (Batai, 76.), Kundrák (Karakas, 46.). Megbízott edző: Erdélyi Miklós.
EGER: Szalay – Burger (Bánik, 74.), Papp K., Juhász G. – Dobler (Rébék, 74.), Jónyer (Berki, 74.), Hegedűs D., Kovács D. Hadnagy – Nagy G. (Kispál, 34.), Simon A. Vezetőedző: Szekeres Adrián.
A gólok története.
4. perc: Major jobb oldali szögletrúgása után Szabó K. hat méteről a felső lécre fejelt, majd onnan visszapattanó labdáját Horváth Z. egy méterről helyezte a kapuba, 1–0.
39. perc: Major bal oldali szögletét követően a rövid oldalon érkező Rácz másfél méterről bólintotta a labdát a jobb sarokba, 2–0.
53. perc: Jobb oldali hazai támadás során Horváth Z. játszotta a labdát Bökönyi elé, aki 10 méterről, jobbal bal sarokba helyezett, 3–0.
60. perc: Hadnagy adott a bal oldalról laposan középre, ahol Jónyer kapta a labdát, aki az öt és feles bal oldali sarkától jobbal lőtt a kapuba, 3–1.
73. perc: A DVSC jobb oldali szögleténél ismét bizonytalanok voltak az egri védők, akik nem tudtak felszabadítani, így a Tordai a jobb oldali öt és feles sarkáról, jobbal nyugodtan célozhatott a bal felső sarokba, 4–1.

A Magyar Kupában kiharcolt továbbjutást, majd két bajnoki győzelmet követően utazott a kis Lokihoz az egri együttes. A debreceni tartalékok eddigi két hazai mérkőzésük közül a Körösladány ellenit megnyerték (1–0), majd egyedüliként a mezőnyben ikszeltek (1–1) az éllovas BVSC-Zuglóval. Ez a két tény mindenképp óvatosságra inthette a vendégeket. Az alaphelyzetet azonban gyorsan borította a negyedik percben bekapott gól. A sorok rendeződése után az ESE bátrabbá vált, ugyanakkor ez nem eredményezett egyenlítést, mi több, a félidő vége előtt nem sokkal újabb szögletet nem tudott levédekezni a piros-kék gárda, A hiba kétgólos hátrányban öltött testet. A térfélcserét követően akkor tudott megújulni az Eger SE, amikor már hárommal vezetett a Loki. A Füzesgyarmat ellen győztes gólt szerzett Jónyer Kristóf szépítése adott némi lendületet a vendégeknek, de a sarokrúgásoknál ismételten mutatkozó határozatlanság rontott a helyzeten.

A háromgólos egri vereség legfőbb oka, hogy a látogatók a saját kapujuk előtt egyáltalán nem bizonyultak „úrnak”. Könnyen elkerülhető gólokat kaptak a vendégek, amelyekből egy is sok, nem még négy.


Az FC Hatvan–Kisvárda mérkőzést 17.30-tól játsszák.
Következik: DEAC–Eger SE  augusztus 27., szombat, 16.00

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában