Triatlon

2022.08.17. 10:12

Az elképesztő maratoni futás elsőséget ért az Egri FTK legjobbjának

A bőven tíz órán belüli időt teljesítő Ózsvári Olivér kiemelkedőt nyújtott a hosszú távú országos bajnokságon, ám az Egri Futó- és Triatlon Klub többi indulója is joggal büszke lehet arra, hogy végigment a nagyatádi eXtremeMan pályán.

Bódi Csaba

Varga Győző (balról), Farkas Máté, Lajszner Lajos, Ózsvári Olivér és Katona Zsolt

Forrás: Fotó: EFTK

Ózsvári Olivér mindhárom versenyszámban javított előző évi eredményén. Lendületes úszását erős kerékpáros teljesítménnyel fokozta, majd az országos bajnokságot önmagában is elképesztő maratoni futással zárta. A 9 óra 24 perces idővel sikerült megcsípnie az abszolút 7. helyezést, ami korosztályában elsőséget jelentett – szerepel az Egri Futó- és Triatlon Klub beszámolójában. 

Ózsvári Olivér bőven tíz órán belül ért célba
Forrás: eXtremenMan

A tizedik alkalommal rajthoz állt, „öreg rókának” számító Lajszner Lajos teljesen átgondolt frissítési tervet követve egyéni csúcsot állított fel (12:32 óra). Végig magabiztosan, megállások nélkül, szinte gépként, megrogyásokat kiiktatva, folyamatosan haladt előre. Amennyiben jövőre meglesz a 11. teljesítése, akkor TTT taggá avatják.

A Lénárt házaspárból, Lénártné Bene Kinga harmadszor, fotós kollégánk, Lénárt Márton negyedjére győzte le a távot és önmagát. Kinga az úszást élvezte a legjobban, a kerékpáros körön 120 kilométernél bevárták egymást. Onnantól egymást bíztatva, segítve együtt értek célba. Számukra idén is közös teljesítés jelentette a célt. 

 

A harmadjára startoló Varga Győző az erős esőben egy vasúti átjárón a kerékpárjával elesett, de folytatta a versenyt. A futópályán felesége segítette a frissítésben, míg a futás utolsó körére fia is elkísérte, így támogatva az addigra fizikálisan már kimerült édesapját. A nehezítő körülmények ellenére így is másfél órát javított eddigi legjobb eredményén. 

Az úszó távot a gyékényesi tóban teljesítették a résztvevők
Forrás: EFTK

Farkas Máté másodjára indult neki nagyatádi viadalnak. Sajnos az a felkészülését sérülések és betegségek nehezítették. Ezzel együtt nagyon átgondolt és megtervezett stratégiával, édesapja frissítési segítségével idén is célba ért. A visszafogott úszás és kerékpározás után magabiztosan futotta le a maratoni távot.

Katona Zsolt első teljes távú triatlonját teljesítette magabiztos úszással, tervezetten visszafogott kerékpározással – ahol elmondása szerint teljesen átfázott – és stabil futással. A célkapu előtt két lánya várta, akik kézen fogva kísérték édesapjukat a célvonalhoz.

Az Egri Futó- és Triatlon Klub részéről azt is kiemelték, hogy a kiváló eredmények eléréséért köszönet jár a segítő csapatnak, akik a zord időjárás ellenére folyamatosan biztatták és támogatták az egylet versenyzőit.

Felülmúlni önmagunkat – A hosszú távú triatlon a legnagyobb kihívást jelenti az amatőr sportoló számára. Megállás nélküli küzdelmet a fizikai és a szellemi állóképesség határán, 9–17 órán keresztül. A hihetetlen Iron táv teljesítése sokaknak az álom kategóriába tartozik. A hosszú távú triatlon a szíve és a lelke a multisport versenyeknek, az izmok, a kitartás, az akaraterő és fegyelmezettség hatalmas összhangja szükséges a sikeres teljesítéshez. Embert próbáló fizikai, szellemi és lelki vívódás egyben. Aki teljesíti a távot, az önmagát múlja felül. A triatlon nem három külön sport, hanem egy nagy egész. Minden egyes sport hatással van a többire. Itt nem egy maratoni táv futására kell felkészülni, hanem, hogy fuss egy maratont, 42,2 kilométert 3,8 kilométer úszás és 180 kilométer kerékpározás után, szünetek és megállás nélkül. Idén mindezt szakadó, szűnni nem akaró esőben, 16 Celsius fokban kellett teljesíteni a résztvevőknek.

Az Egri Futó és Triatlon Klub indulóinak eredményei

Ózsvári Olivér 9:24 óra, korosztály: 1. hely,  összetett: 7. hely
Farkas Máté 11:21 óra, korosztály: 14. hely, összetett: 53. hely
Katona Zsolt 11:37 óra, korosztály: 13. hely, összetett: 69. hely
Lajszner Lajos 12:32 óra, korosztály: 4. hely, összetett: 145. hely
Lénárt Márton 13:54 óra, korosztály: 50. hely, összetett: 246. hely
Lénártné Bene Kinga 13:57 óra, korosztály: 6. hely, összetett: 25. hely
Varga Győző 14:28 óra, korosztály: 60. hely, összetett: 270. hely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában