Kajak-kenu

2022.08.04. 22:08

Az ostorosi származású kajakozó világbajnoki döntőbe jutott

Az idei év fő versenyét az ICF gyorsasági és parakenu világbajnokság jelenti a sportágban.

B. Cs.

Fojt Sára készülhet a fináléra

Forrás: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

A Halifaxban zajló kajak-kenu világbajnokság első napján 13 magyar egység mutatkozott be, közülük a Bragato Giada, Nagy Bianka- és a Kiss Blanka, Lucz Anna-páros, a női kajak négyes, valamint para szakágban Rozbora András és Kiss Erik is már biztos finalista.

Hamar érkeztek a kajak négyes ötszáz méter főszereplői is. A nőknél a fiatal Fojt Sára, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Gazsó Alida Dóra alkotta kvartett remek versenyzéssel harmadik lett, amivel a lányok automatikusan kvalifikálták magukat a szombati döntőbe.

A kétszeres junior világ- és Európa-bajnok kajakozó, Fojt Sára ostorosi származású, nagyszülei jelenleg is az Egerhez közeli településen élnek. 

A 19 éves sportoló 2012-ben a Ferencvárosban, Molnár Gábor kezei alatt kezdett a sportággal foglalkozni. Az FTC-s évek után átigazolt az ESMTK-ba, 2019 ősze óta pedig a KSI SE versenyzőjeként, Gintl Andrea csoportjában készül.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában